Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Μπουγέλο, ό,τι καλύτερο για μια ζεστή καλοκαιρινή τελευταία μέρα στο σχολείο!

Ο καύσωνας που επικρατούσε την Τετάρτη 12 ιουνίου ήταν η ιδανική συνθήκη για να απολαύσουν το μπουγέλο και με το παραπάνω. Νεροπίστολα, νερόμπομπες, μπουκάλια και ποτήρια επιστρατεύτηκαν για χάρη του αγώνα νερού και οι μαθητές παρέα με τις νηπιαγωγούς έτρεχαν προς τις σχολικές βρύσες για να γεμίσουν νερό! Μικροί και μεγάλοι το απολαύσαμε με την καρδιά μας, γιατί όπως και να το κάνουμε τελευταία μέρα στο σχολείο χωρίς μπουγέλο δε γίνεται!  Καλό καλοκαίρι παιδιά, ραντεβού τον Σεπτέμβρη!










Εκπαιδευτική Επίσκεψη από το Λιμενικό Σώμα Ηρακλείου

Όπως και πέρυσι έτσι κι αυτή τη σχολική χρονιά, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο μας κλιμάκιο του Λιμενικού Σωματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και παρουσίασε το πρόγραμμα "Προσέχω - Μαθαίνω Νοιάζομαι".  Λίγο πριν αρχίσουμε τα καλοκαιρινά μας μπάνια, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 οι κυρίες Δώρα και Δέσποινα ήρθαν στο νηπιαγωγείο μας, στο πλαίσσιο της ενημέρωσης των πολιτών με σκοπό  την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα.

Κύριο μέλημά τους υπήρξε η ουσιαστική ενημέρωση όλων των παιδιών του νηπιαγωγείου μας, όπου χωρισμένα σε δύο ομάδες έμαθαν για τους κινδύνους που εγκυμωνεί η θάλασσα, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης, η οποία ως αποτέλεσμα της παιδείας, λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και ως εργαλείο γνώσης. Απάντησαν σε απορίες και ερωτήματα των μικρών μαθητών, καθώς επίσης προέβαλαν παρουσιάσεις που περιελάμβαναν ειδικά διαμορφωμένο οπτικοακουστικό υλικό, όπου οι μαθητές/μαθήτριες τις παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ευχαριστούμε τις εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος για την όμορφη και χρήσιμη εκπαιδευτική δραση!!!

Καλοκαιρινή γιορτή και Αποφοίτηση

     Την Τρίτη 11 Ιουνίου στο προαύλειο του 37ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήσαμε την καλοκαιρινή μας γιορτή καθώς και την αποφοίτηση των νηπίων. Η γιορτή μας ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Αφορμή στάθηκε η συμμετοχή του νηπιαγωγείου μας σε μια μεγάλη γιορτή των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Απρίλη και ήταν αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη. 

       Τότε μαζί με τους μικρούς μαθητές μας γνωρίσαμετον μεγάλο ποιητή, τη ζωή και τα έργα του, τον αγαπήσαμε και ταξιδέψαμε μαζί του μέσα από τα ποιήματά του. Το κάθε τμήμα επεξεργάστηκε ένα ποίημα με τον δικό του μοναδικό τρόπο και εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει ένα εικαστικό έργο, το οποίο και εκθέσαμε και εκείνη την βραδιά.

      Όμως, επειδή το ενδιαφέρον των  παιδιών ήταν μεγάλο και βλέποντας την αφοσίωσή τους πάνω στο θέμα, συνεχίσαμε να δουλεύουμε πάνω στα  μελοποιημένα ποιήματά του Ελύτη. Έτσι φτάσαμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς και τι καλύτερος αποχαιρετισμός από την παρουσίαση αυτού του αφιερώματος.

     Το πρώτο τμήμα χόρεψε και τραγούδησε «Τα τζιτζίκια», το δεύτερο τμήμα «Το θαλασσινό Τριφύλλι», το τρίτο τμήμα «Τον γλάρο», τέταρτο τμήμα «Τον ´Ηλιο τον  Ηλιάτορα»,το πέμπτο τμήμα «Το  γεια σου κύριε Μενεξέ» και το έκτο τμήμα «Το Τρελοβάπορο».

      Όλα τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας αποχαιρέτησαν με το αγγλικό τραγούδι "Goodbye friends" και έγινε η αποφοίτηση προνηπίων και νηπίων μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης. Τέλος ο Σύλλογός γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας στο τέλος της γιορτής κέρασε τους παρευρισκόμενους μικρούς και μεγάλους παγωτό για να αποχαιρετήσουν έτσι γλυκά την σχολική χρονιά που φεύγει!!!!