Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Απρίλιος

Απρίλιος και Άνοιξη
     Επιστρέψαμε από τις διακοπές του Πάσχα ξεκούραστοι, ανανεωμένοι και έτοιμοι για δουλειά! Από τις πρώτες μέρες εκτός από τα παιδιά επέστρεψαν στο νηπιαγωγείο μας και κάποιοι παλιοί φίλοι... τα χελιδόνια που είχαν κάνει φωλιές στην γειτονιά μας! Έτσι με αυτή την αφορμή θελήσαμε να μάθουμε πράγματα για τα έντομα και τα πουλιά που τώρα την Άνοιξη κάνουν έντονη την παρουσία τους στην φύση αλλά και στην αυλή του νηπιαγωγείου μας!!!
    Γνωρίσαμε κάποια πουλιά, παρατηρήσαμε το σώμα τους, τον τρόπο που πετούν, πως τρέφονται και τις φωλιές τους. Στην συνέχεια κατασκευάσαμε τα δικά μας πουλιά με χαρτόνι με τα οποία πετάξαμε και τραγουδήσαμε χαρούμενοι μέσα στην τάξη μας! Έπειτα με αφορμή το παραμύθι "Ένα χελιδόνι για την Ευρώπη" το δραματοποιήσαμε και μέσα από το θεατρικό παιχνίδι ταξιδέψαμε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και δημιουργήσαμε νέους φίλους...











      Στην συνέχεια μιλήσαμε για τα έντομα, μάθαμε για τις μέλισσες, τις σφήγκες, τις πεταλούδες, τα μυρμήγκια, τις αράχνες και άλλα, παρατηρήσαμε τις εντομές τα πόδια τους και άλλα πολλά.... Τα παιδιά έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και έφεραν από το σπίτι τους πληροφορίες, βιβλία, παραμύθια,  επιτραπέζια και αινίγματα σχετικά με τα έντομα τα οποία τα παρουσίασαν στην τάξη... Κατασκευάσαμε έντομα με διάφορους τρόπους και υλικά, παίξαμε το παιχνίδι της αράχνης, δοκιμάσαμε μέλι που μας έφερε η συμμαθήτρια μας Δανάη, κάναμε πρόσθεση με μελισσούλες, μάθαμε το τραγούδι "9 μελισσούλες" και τα γράμματα "Ζζ" από τα ζουζούνια και "Ψψ" από την ψείρα.










































    Όμως είχαμε πολλές απορίες σχετικά με τα έντομα και θελήσαμε να καλέσουμε στο νηπιαγωγείο μας κάποιους ειδικούς για να μας δώσουν απαντήσεις. Καλέσαμε τον εντομολόγο κύριο Ροδιτάκη Μάνο ο οποίος μας μίλησε για τα έντομα, μας έδειξε πολλές ενδιαφέρουσες εικόνες αλλά και αληθινά έντομα για να λύσει όλες μας τις απορίες! Όμως δεν μείναμε εκεί... καλέσαμε και μελισσοκόμο τον κύριο Κολλάρο Βασίλη ο οποίος έφερε στην τάξη μας μια κυψέλη και φρόντισε να μας εξηγήσει πως παράγεται το μέλι από τις μέλισσες και να απαντήσεις σε όλες μας τις ερωτήσεις! Τους ευχαριστούμε πολύ!!!

























 




    Με αφορμή τον ζεστό Ανοιξιάτικο καιρό κάναμε και μία περιβαλλοντική δράση με τίτλο "Καθαρίζω μια παραλία της πόλης μου". Επισκεφθήκαμε την Παραλία στην περιοχή Αμνισό, την καθαρίσαμε από τα σκουπίδια με τα οποία εμείς οι άνθρωποι την έχουμε ρυπάνει έτσι ώστε να είναι καθαρή για όλους εμάς τους επισκέπτες. Με αυτή την αφορμή παίξαμε στην άμμο, παρατηρήσαμε την φύση, εντοπίσαμε πολλά έντομα και κάναμε πικ νικ! Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς που μας βοήθησαν!!! Ενω τέλος τα παιδιά επιστρέφοντας στο νηπιαγωγείο πήραν μετάλλιο και βραβείο γι΄αυτήν την δράση τους και ελπίζουμε να συνεχίσουν έτσι γιατί η γη μας τα χρειάζεται!!!












Τα λέμε τον άλλο μήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου