Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Σεπτέμβριος 2018

Σεπτέμβριος

     Με τον ερχομό μας στο νηπιαγωγείο όλοι ήμασταν διστακτικοί αλλά έτοιμοι να γνωριστούμε και να κάνουμε καινούριους φίλους! Οι πρώτες μέρες κύλισαν με έντονο ενδιαφέρον να ανακαλύψουμε την τάξη μας και τις "εκπλήξεις θησαυρούς" που έκρυβε. 









      Αφού γνωρίσαμε το νηπιαγωγείο μέσα, έξω, τις γωνιές και όλα τα υλικά αρχίσαμε να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο παίζοντας πολλά παιχνίδια! Αρχίσαμε με παιχνίδια γνωριμίας, συνεχίσαμε με παιχνίδια συνεργασίας και εμπιστοσύνης!













      Στην συνέχεια παίξαμε παιχνίδια αδρής και λεπτής κινητικότητας για να κινηθούμε και  να διασκεδάσουμε! 









      Έπειτα μιλήσαμε για την αγάπη, την φιλία και την συνεργασία διαβάσαμε παραμύθια και θελήσαμε να φτιάξουμε το δικό μας "πάπλωμα της φιλίας" όπου ο καθένας από εμάς έβαλε την δική του πινελιά για να γίνει όμορφο και  μοναδικό όπως όλοι μας! 






   Προς το τέλος του μήνα δεχθήκαμε μια επίσκεψη στο νηπιαγωγείο μας από την κυρία "Αμπελίτσα" η οποία μας σύστησε τα παιδάκια της (την ρακούλα, τον ξυδάκη, τη σταφιδούλα, τον σταφυλάκη και τον κρασάκη) μας μίλησε για τον τρύγο και μας εξήγησε πως φτιάχνουμε την σταφίδα, πως πατάμε τα σταφύλια για να πάρουμε τον μούστο με τον οποίο φτιάχνουμε κρασί ή ξύδι! Γευτήκαμε τα σταφύλια και παρατηρήσαμε το σχήμα και το χρώμα τους ενώ κάναμε και τον δικό μας μούστο και περιμένουμε να δούμε αν θα φτιάξουμε κρασί ή ξύδι! Τέλος παίξαμε παιχνίδι μνήμης στο οποίο έπρεπε να θυμηθούμε που είναι τα δύο ίδια σταφύλια καθώς και ένα παιχνίδι εξέλιξης στο οποίο μάθαμε πως από το σταφύλι παίρνουμε το κρασί!

















     Τέλος από το "σταφύλι" γνωρίσαμε την γραμμούλα που φωνάζει "σ" την πιάσαμε για να γνωρίσουμε το σχήμα της, την γράψαμε με τον αφρό, την περπατήσαμε και τέλος την γράψαμε στο χαρτί!
















Τα λέμε τον επόμενο μήνα με πολλά νέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου