Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Φεβρουάριος

Φεβρουάριος

    Υποδεχτήκαμε τον Φεβρουάριο το τρίτο και τελευταίο παιδί του Χειμώνα, θαυμάσαμε τον πίνακα του Γιάννη Τσαρούχη, διαβάσαμε τα παραμύθια "Τα παιχνίδια του Φλεβάρη", "Ο Γλεντζοφλέβαρος" και διασκεδάσαμε με τα τραγούδια του περιμένοντας για τα δώρα του.
 


    Στην συνέχεια μας επισκέφθηκε η νυφούλα του Χειμώνα, η Αμυγδαλιά. Διαβάσαμε το μύθο της Φυλλίδας και του Δημοφώντα, ακούσαμε τραγούδια, είδαμε πίνακες μεγάλων ζωγράφων, τους αναπαραστήσαμε και κάναμε μια ομαδική εργασία με θέμα την αμυγδαλιά του Βαν Γκονγκ. Ακόμη, παίξαμε παιχνίδια μαθηματικών απαριθμόντας μικρές και μεγάλες αμυγδαλιές και ζωγραφίσαμε αμυγδαλιές στα παράθυρά μας. Τέλος, επιλέξαμε ένα πίνακα ζωγραφικής και τον αναπαραστήσαμε ατομικά με την τεχνική του κολάζ.












    Φτιαξε ένα νέο παιχνίδι κωδικοποίησης και διασκεδάζουμε προσπαθώντας να βρούμε τον κώδικα!
    Στο πλαίσιο του προγράμματος Εράσμους+ που υλοποιεί το σχολείο μας, ασχοληθήκαμε με μύθους που συνδέονται με την Κρήτη, όπως "Δίας και Ευρώπη", "Δαίδαλος και Ίκαρος" και "Θησέας και Μινώταυρος". Είδαμε εικόνες και βίντεο, διαβάσαμε παραμύθια, κατασκευάσαμε λαβύρινθους με τα τουβλάκια μας και παίξαμε με playmobile μυθολογίας, φτιάξαμε παζλ με  τις τοιχογραφίες της Κνωσού, ζωγραφίσαμε το Δαίδαλο και τον Ίκαρο και κολλήσαμε τα φτερά τους λιώνοντας κερί, φτιάξαμε το δικό μας Δίσκο της Φαιστού και τα δικά μας αγγεία εμπνευσμένα από την φύση. Μιλήσαμε για τους 12  θεούς του Ολύμπου και τους κατασκευάσαμε με την τεχνική του κολάζ. Μάθαμε τον μύθο του "Βασιλιά Μίδα", απαριθμήσαμε χρυσά νομίσματα και μιλήσαμε για την απληστία και την φιλαργυρία! Δραματοποιήσαμε το μύθο του Θησέα, τον ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε ένα e-book που στείλαμε στους εταίρους μας. Τέλος μάθαμε το γράμμα Β β !





















Εδώ θα βρείτε το σύνδεσμο για το e-book https://www.storyjumper.com/book/read/99753536/--
Καλή διασκέδαση!

    Στα μέσα του Φλεβάρη την πόλη μας την επισκέφθηκε η κακοκαιρία "Μήδεια" το σχολείο μας έμεινε κλειστό για δύο ημέρες και κάναμε τηλεμάθημα γιατί περιμέναμε χιόνια ακόμα και στην πόλη του Ηρακλειου. Τα χιόνια δεν έπεσαν μέσα στην πόλη όμως ο μπαμπάς του Νίκου και της Ειρήνης μας έφερε χιόνι από το χωριό, γέμισε την αυλή μας και μας έδωσε την χαρά να παίξουμε μαζί του!!! Όλη η ημέρα αφιερώθηκε στο χιόνι και τις ιδιότητες του νερού! Το πιάσαμε, το λιώσαμε με αλάτι, το χρωματίσαμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής, το βράσαμε και είδαμε τους υδρατμούς, ενώ παίξαμε χιονοπόλεμο μετα μουσικής στην αυλή!!!  Παίξαμε ένα επιτραπέζιο με εσκιμώους, ενώ τέλος μεταμορφωθήκαμε σε παλαιοντολόγους και ανακαλύψαμε δεινόσαυρους κρυμμένους στους πάγους, και απαριθμήσαμε χιονονιφάδες!











    Με αφορμή τους Εσκιμώους, μπήκαμε στη θεματική ενότητα "Τα παιδιά του κόσμου" και  βρήκαμε τη χώρα μας, την Ευρώπη και τις υπόλοιπες ηπείρους στο χάρτη και στην υδρόγειο. 


    Μιλώντας για τα παιδιά του κόσμου, ταξιδέψαμε στην Αμερική συναντήσαμε ινδιάνους, είδαμε πως ντύνονται, που μένουν, πως μιλούν, πόσο μοιάζουν και φτιάξαμε καπέλα Ινδιάνων. Στο ταξίδι μας στην Αφρική συναντήσαμε του αφρικανούς, είδαμε πως ντύνονται, που μένουν, πως μιλούν ενώ βάψαμε πένες και φτιάξαμε αφρικάνικα κολιέ και ζωγραφίσαμε ο καθένας τη δική του αφρικανική μάσκα. Τέλος μάθαμε τα γράμματα "Μ μ"και "Λ λ".
 

















Ραντεβού τον επόμενο μήνα!!!!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου