Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Μάιος 2021

 Μάιος

    Η επιστροφή στο νηπιαγωγείο μας και η υποδοχή των μικρών μας μαθητών έγινε στο καινούριο μας νηπιαγωγείο και όλοι ενθουσιαστήκαμε πολύ!!! Αρχίσαμε να εξερευνούμε τις νέες τάξεις μας, τις καινούριες γωνιές, τα υλικά, τα παιχνίδια, την αυλή και το χαρήκαμε όλοι μαζί! Η καθημερινή γυμναστική μπήκε στο πρόγραμμα μας με παιχνίδια αδρής κινητικότητας, ισορροπίας, συντονισμού και ταχύτητας!































    Μιλήσαμε για το περιβάλλον μας, τα δώρα που μας προσφέρει απλόχερα και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι άνθρωποι για να προστατεύσουμε, το δάσος, τα ζώα που κινδυνεύουν από εξαφάνιση, την θάλασσα  και τον αέρα από την ρύπανση. Είδαμε τις φωτιές που ανάβουν στα δάση και μάθαμε τον αριθμό 199 για την πυροσβεστική. Μας επισκέφθηκε στο νηπιαγωγείο μας η κυρά Φύση και μας μίλησε για τον κακό Ρύπο, την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της, ενώ αποφασίσαμε να κάνουμε ανακύκλωση και να προτείνουμε στους γονείς μας να στραφούμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας! Δημιουργήσαμε μια ομαδική εργασία με το περιβάλλον και παίξαμε έναν πίνακα διπλής εισόδου με ανακυκλώσιμα υλικά! Τέλος διαβάσαμε πολλά παραμύθια και ενημερωθήκαμε βλέποντας σχετικά βίντεο.






















    Στην συνέχεια μιλήσαμε για τα έντομα, μάθαμε για τον κύκλο ζωής της πεταλούδας και της πασχαλίτσας. Μάθαμε πως ακόμα και αν κάποια έντομα είναι βλαβερά υπάρχουν και ωφέλιμα έντομα που είναι πολύτιμα. Δημιουργήσαμε μια πεταλούδα με φίλτρο του καφέ και μιλήσαμε για την συμμετρία, πιάσαμε και απαριθμήσαμε πεταλούδες με την απόχη, ενώ φτιάξαμε μια κάμπια με χρωματιστά μακαρόνια και στολίσαμε την αυλή μας! Τέλος ζωγραφίσαμε έντομα με κουκίδες "Τεχνική Πουαντιγισμόυ" όπως οι Αβορίγινες της Αυστραλίας.



































        Την τελευταία ημέρα του Μαϊου μας επισκέφθηκε ένα περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας με τον κύριο Πικράκη μπαμπά του μικρού μας μαθητή Ν. και τον κύριο Δελιούση. Μίλησαν στους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου μας για το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ τους έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες για την προσωπική προστασία τους σε διάφορες περιπτώσεις κινδύνου. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για την όμορφη εμπειρία!   






Ανανεώνουμε το ραντεβού μας σε λίγες μέρες!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου