Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Μάιος στο Τμήμα 4

 Καλώς ήρθες, Μάη!

Επιστρέφοντας από τις διακοπές του Πάσχα ξανά στην τάξη μας, μιλήσαμε για το πώς περάσαμε τις μέρες εκείνες, τι κάναμε, πού πήγαμε κτλ..

Με αφορμή την ημέρα της Πρωτομαγιάς, ως μέρα εορτασμού και της Άνοιξης, και των εθίμων της μέρας εκείνης, μιλήσαμε τον μήνα αυτόν για τα λουλούδια που ανθίζουν την Άνοιξη (μαργαρίτες, παπαρούνες, τουλίπες κ.ά.). Ζωγραφίσαμε και δημιουργήσαμε τα δικά μας λουλούδια της Άνοιξης.


Επίσης, λόγω της Γιορτής της Μητέρας τον μήνα αυτόν, μιλήσαμε για τις αγαπημένες μας μαμάδες, για την απέραντη αγάπη μου μας προσφέρουν, τις περιγράψαμε και είπαμε τι μας αρέσει να κάνουμε περισσότερο μαζί τους. Δημιουργήσαμε για εκείνες δωράκια, έτσι ώστε και μέσω αυτών να τους εκφράσουμε την αγάπη μας. 



Ακόμη, αυτόν τον μήνα, μιλήσαμε για τα πουλιά που πετούν και κελαηδούν αυτήν την εποχή. Γνωρίσαμε διάφορα είδη πουλιών που υπάρχουν στη φύση μας (όπως π.χ. οικόσιτα, ενδημικά, αποδημητικά, νυχτόβια κτλ.). Είδαμε εκπαιδευτικά βίντεο για τα πουλιά και ακούσαμε σχετικά παραμύθια/μύθους όπως π.χ. Το κοράκι και το παγώνι, Ο αετός και η αλεπού. Ζωγραφίσαμε και κατασκευάσαμε πουλιά.



Επιπλέον, τον μήνα αυτόν, ασχοληθήκαμε με τον θεματικό κύκλο Δημιουργώ και καινοτομώ και πιο συγκεκριμένα με την υποθεματική Stem/εκπαιδευτική ρομποτική των εργαστηρίων δεξιοτήτων με τίτλο του προγράμματος Μικροί επιστήμονες και ανακύκλωση. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού υλοποιήσαμε διάφορες δραστηριότητες.

Γνωρίσαμε, επίσης, διάφορα έντομα που ζουζουνίζουν την εποχή αυτή της Άνοιξης, όπως την πεταλούδα, τη μέλισσα, τη σφήγκα, την πασχαλίτσα κ.ά.. Μέσω εκπαιδευτικών βίντεο που είδαμε μάθαμε σημαντικά στοιχεία για κάποια έντομα. Διαβάσαμε παραμύθια/ιστορίες μ' αυτά, όπως π.χ. Μια κάμπια πολύ πεινασμένη κτλ.. Τραγουδήσαμε σχετικά τραγούδια. Ακόμα, ζωγραφίσαμε και κατασκευάσαμε έντομα και παίξαμε διάφορα παιχνίδια μ' αυτά.





Τέλος, αυτόν τον μήνα, μιλήσαμε και για τη Μινωική Κρήτη και γνωρίσαμε τον Μινωικό Πολιτισμό. Γνωρίσαμε τις μεγαλύτερες πόλεις της Μινωικής Κρήτης όπως την Κνωσό κ.ά. και το μεγάλο ανάκτορο της Κνωσού. Μέσω εικόνων και εκπαιδευτικών βίντεο γνωρίσαμε την καθημερινή ζωή των Μινωιτών, τη γραφή τους, τη Θρησκεία τους και την τέχνη τους. Ζωγραφίσαμε τοιχογραφίες που είδαμε να υπάρχουν στο ανάκτορο της Κνωσού και κάναμε γενικά κατασκευές. Ακούσαμε, επιπλέον, σχετικούς μύθους. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου