Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

 Ιούνιος (Τμήμα 2)

Ήρθε ο Ιούνιος! Καλωσόρισες καλέ μας μήνα! Σε περιμέναμε πως και πως, γιατί μαζί σου φέρνεις και το γλυκό καλοκαιράκι, το αγαπημένο... Αφού λοιπόν συζητήσαμε για το νέο αυτό καλοκαιρινό μήνα, ζητήσαμε από τα παιδιά να μας πουν όλες τις λεξούλες που τους έρχονταν στο μυαλό ακούγοντας τη λέξη καλοκαίρι. Έπειτα, κλείσαμε τα ματάκια μας και περιγράψαμε πως θα θέλαμε να περάσουμε μια καλοκαιρινή μέρα και στη συνέχεια την απεικονίσαμε στο χαρτί. Διαβάσαμε το παραμύθι ¨Ωχ χταπόδι, λάθος πόδι¨ και το δραματοποιήσαμε με το δικό μας μοναδικό τρόπο.

Επιπλέον, επισκεφτήκαμε το Δημοτικό σχολείο, το οποίο βρίσκεται δίπλα μας, για να γνωρίσουμε το χώρο, ώστε τα νήπια να είναι έτοιμα για το Σεπτέμβριο. Ψωνίσαμε λοιπόν, από το κυλικείο του σχολείου, φάγαμε και παίξαμε στην αυλή του και το καλύτερο μπήκαμε σε τάξη, κάτσαμε στα θρανία και παρατηρήσαμε τα αντικείμενα γύρω μας. Να μην ξεχάσουμε ότι περιηγηθήκαμε και στην έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του Δημοτικού και αφού εμπνευστήκαμε από τα έργα τους, ζωγραφίσαμε τα δικά μας.

Επίσης, ξεναγηθήκαμε στην Κνωσό και είδαμε από κοντά το παλάτι του Μίνωα, αλλά έμεινε χρόνος και για παιχνίδι. Παίξαμε λοιπόν στην παιδική χαρά που βρίσκεται εκεί κοντά. Όπως καταλαβαίνετε όμως το καλοκαίρι θέλει και άλλα πράγματα... δεν γινόταν να έχει έρθει ο Ιούνιος και να μη δοκιμάσουμε καλοκαιρινά φρούτα, να μη φάμε παγωτό και να μη παίξουμε μπουγέλο και πολλά πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου.

Τώρα ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού.... αλλά όλα αυτά που ζήσαμε μένουν πάντα στην καρδιά μας, αναμνήσεις παντοτινές.

Καλό Καλοκαίρι!!!


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου