Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Οκτώβριος στο 3ο τμήμα

 Οκτώβριος 



     Υλοποιήσαμε το εργαστήριο δεξιοτήτων "Τον ΚΟΚ τον αγαπώ, με ασφάλεια κυκλοφορώ". Στο πλαίσιο ενασχόλησής μας με το εργαστήριο αυτό μιλήσαμε για το πώς κυκλοφορούμε σωστά στο δρόμο είτε ως πεζοί είτε με το αυτοκίνητο, το ποδήλατο ή τη μηχανή. Μιλήσαμε για τον σημαντικό ρόλο του/της τροχονόμου, για το φανάρι και γνωρίσαμε τα σήματα οδικής κυκλοφορίας. Παίξαμε παιχνίδια σωστής οδικής κυκλοφορίας και διαβάσαμε σχετικά παιδικά βιβλία όπως Καλώς τον κύριο ΚΟΚ και Ο κύριος ΚΟΚΟΔΟΥΛΗΣ κ.α.. Πήγαμε εκδρομή στο "Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής" όπου μας μίλησε η κυρία Γεωργία Κ. μαμά της φίλης μας Δήμητρας. Ενώ μας επισκέφθηκαν στο νηπιαγωγείο μας ο κύριος Γιώργος και ο κύριος Παναγιώτης με το περιπολικό μας εξήγησαν για το πώς πρέπει να αντιδράμε σε καταστάσεις ανάγκης και πως να προστατεύουμε τον εαυτό μας.





































4 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

     Στις 4 Οκτωβρίου γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, διαβάσαμε την ιστορία Ξουτ. Μέσω αυτής συζητήσαμε για την αγάπη, τη φροντίδα και τον σεβασμό που είναι σημαντικό να δείχνουμε προς τα ζώα. Γνωρίσαμε διάφορα ζώα και μιλήσαμε για την επαυξημένη πραγματικότητα και με την βοήθεια της Google φέραμε στην παρεούλα μας διάφορα ζώα που αγαπάμε!






      Γιορτάσαμε την εβδομάδα προγραμματισμού προγραμμαρίσαμε το BeeBot μας να κινηθεί στην πίστα του και να μαζέψει τα δωράκια του. Το μεταφέραμε σε φύλλο εργασίας και σε διαδραστικό φύλλο στο liveworksheets!

















     Μιλήσαμε για το φθινόπωρο Μέσω εικόνων και εκπαιδευτικών βίντεο, γνωρίσαμε το τι συμβαίνει την εποχή αυτή (π.χ. αλλαγές στη φύση, στον καιρό, τι ρούχα φοράμε, τι κάνουν τα ζωάκια την εποχή αυτήν κτλ.). Εστιάσαμε στα φύλλα των δέντρων που πέφτουν το φθινόπωρο και στα χρώματα που αυτά παίρνουν. Ακούσαμε τη μουσική Φθινόπωρο του Vivaldi και κινηθήκαμε στον ρυθμό της. Γνωρίσαμε τα φρούτα που τρώμε την εποχή αυτή και τα κατασκευάσαμε. Ομαδοποιήσαμε φθινοπωρινά φύλλα στο αισθητηριακό μας τραπέζι και κάναμε φθινοπωρινές κατασκευές. Η κυρία Γεωργία, μαμά της φίλης μας Δήμητρας μας σύστησε τον κύριο Παπαδάκη καθηγητή στη Βιολογική σχολή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Μας επισκέφθηκε στο νηπιαγωγείο μας μας έδειξε σπόρους, φυτά και μας εξήγησε τα μέρη του φυτού και την εξέλιξή τους! Τους ευχαριστούμε πολύ!! Κάναμε το γράμμα Οο του Οκτώβρή και τον αριθμό 1.




































\



Παιχνίδι λέξεις εποχών

Παιχνίδι με γράμματα

     Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ που υλοποιείται στο νηπιαγωγείο μας και με αφορμή την επίσκεψη εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου μας αυτόν τον μήνα στην Ουγγαρία, γνωρίσαμε κάποιες πληροφορίες για τη χώρα αυτή και την πρωτεύουσά της τη Βουδαπέστη. Είδαμε στοιχεία του πολιτισμού της, ακούσαμε λέξεις στην Ουγγρική γλώσσα, γνωρίσαμε τη σημαία της Ουγγαρίας και τη ζωγραφίσαμε. Τέλος συνδεθήκαμε μέσω βιντεοκλήσης με την νηπιαγωγό μας η οποία μας παρουσίασε το νηπιαγωγείο και τους  μαθητές του!






     Γιορτάσαμε την 28η Οκτωβρίου, διαβάσαμε βιβλία για το Έπος του 40 και παραμύθια για την ειρήνη και την ελευθερία. Τραγουδήσαμε τον εθνικό μας ύμνο και άλλα τραγούδια, παρελάσαμε ακούγοντας εμβατήρια, ενώ τέλος μεταμφιεστήκαμε σε φαντάρους που φώναζαν "αέρα" και σε ελληνοπούλες που  πλέκουν μάλλινα ρούχα. Μάθαμε το γράμμα Ιι από το ΟΧΙ και τον αριθμό 2 απαριθμώντας σημαίες.








     Την τελευταία ημέρα του Οκτώβρη γιορτάσαΜε τη γιορτή του Χάλογουιν. Μεταμορφωθήκαμε σε μικρά σκανταλιάρικα φαντασματάκια που έκαναν σκανταλιές σε όλο το σχολείο! Φτιάξαμε με την κυρία Αθηνά μαγικό φίλτρο... και φωνάξαμε "κέρασμα ή φάρσα" σε όλα τα τμήματα. 

α






















Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο μήνα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου