Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Απόκριες

 Απόκριες

Η αγαπημένη περίοδος μικρών και μεγάλων έφτασε! Κι εμείς στο νηπιαγωγείο μας δεν χάσαμε χρόνο και αρχίσαμε με κέφι και χαρά τις δράσεις μας!!! Διαβάσαμε παραμύθια όπως "Ο Αρλεκίνος" της Ζώρζ Σαρρή," Το άτακτο καπέλο" και πολλά άλλα! Με αφορμή τον Αρλεκίνο φτιάξαμε τους δικούς μας ξεχωριστούς Αρλεκίνους!










´




Πραγματοποιήσαμε ιδεοθύελλα για πράγματα που ξέραμε για τις απόκριες. Τις ιδέες μας, τις επεξεργαστήκαμε με το wordArt και κάναμε ένα σύννεφο λέξεων! Ενώ τα παιδιά συνεργάστηκαν για να συνθέσουν λέξεις σχετικές με τις απόκριες και δημιουργήσαμε το δικό μας αποκριάτικο λεξικό!!!



Με αφορμή το παραμύθι «Το άτακτο καπέλο» δημιουργήσαμε τα δικά μας άτακτα καπέλα! Παρακολουθήσαμε σε βίντεο το παραμύθι το «Θαλάσσιο τσίρκο» της Φιλίας Δενδρινού και φανταστήκαμε σε τι θα μεταμορφώναμε εμείς τον κόκκινο κύκλο, τη γραμμή και την κουκκίδα.


Δημιουργήσαμε τα δικά μας έργα τέχνης εμπνευσμένοι από τον καλλιτέχνη Tadeusz Makowski. Επίσης φτιάξαμε μάσκες εμπνευσμένες από ζωγράφους και παίξαμε παιχνίδι «Ποιός κρύβεται πίσω από την μάσκα».








Μάθαμε την ιστορία του κλόουν, αντιστοιχήσαμε και σειροθετήσαμε τις εικόνες, δραματοποιήσαμε την ιστορία και  αντιστοιχήσαμε καρτέλες με τις λέξεις! Μάθαμε
το γράμμα «Κ» από τον Κλόουν. Ενώ δημιουργήσαμε τους δικούς μας ξεχωριστούς κλόουν με αποτύπωμα από τουβλάκια LEGO αλλά και άλλες τεχνικές.















Γνωρίσαμε το παραδοσιακό έθιμο με το γαιτανάκι και χορέψαμε γύρω του!





Την Τσικνοπέμπτη μεταμφιεστήκαμε όλοι μικροί και μεγάλοι σε πειρατές, διαβάσαμε το παραμύθι "Οι καλοί  και οι κακοί πειρατές" και παίξαμε κυνήγι του χαμένου θησαυρού!

Ετοιμάσαμε τους δικούς μας διαφορετικούς χαρταετούς, για την Καθαρά Δευτέρα και γράψαμε επάνω τους ευχές και όμορφες λέξεις για να φτάσουν ψηλά στον ουρανό και να τις στείλουμε σε ολόκληρη την γη! Χορέψαμε με το τραγούδι «Χαρταετοί» του Θεοδωράκη, μέσα στην τάξη και έξω στην αυλή! Έπειτα, παρατηρήσαμε σχετικούς πίνακες και διακρίναμε ότι σε κάποιους φυσάει ο αέρας δυνατά και σε άλλους είναι ήρεμος. Αυτή την εναλλαγή του αέρα, την αποτυπώσαμε μέσω της κίνησης μας. Πήραμε τους χαρταετούς μας και χορέψαμε πότε σε ρυθμούς swing, και πότε σε foxtrot!



















Την τελευταία Παρασκευή των αποκριών μεταμφιεστήκαμε, τραγουδήσαμε, χορέψαμε και παίξαμε πολλά παιχνίδια με τους εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού που μας προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας. Τους ευχαριστούμε πολύ!!!






Παρακολουθήσαμε σχετικά Βίντεο



Τέλος χορέψαμε, τραγουδήσαμε και διασκεδάσαμε με  παραδοσιακά τραγούδια!








Καλή Σαρακοστή!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου