Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η οικογένεια μου

Οικογένεια
Αυτές τις μέρες στο νηπιαγωγείο μας ήρθε ο κύριος Σοφούλης και κρατούσε μια εικόνα...Την εικόνα της οικογένειάς του! Δεν κρατούσε μόνα αυτά, μας έφερε πολλά βιβλία για την οικογένεια και εικόνες! Έτσι αρχίσαμε να συζητάμε για την οικογένεια!!!


Στη συνέχεια απαριθμήσαμε από πόσα άτομα αποτελείται η δική μας οικογένεια και φτιάξαμε ένα πίνακα, όπου βάλαμε όλοι το σπιτάκι μας με τα άτομα της οικογένειά μας!




Τα περισσότερα παιδιά στην τάξη μας έχουν οικογένεια που αποτελείται από τέσσερα άτομα!

Έπειτα κόψαμε και κολλήσαμε εικόνες στη σωστή σειρά, για να δείξουμε την εξέλιξη της ιστορίας μια οικογένειας.




Όμως δεν μείναμε σε αυτά... σκεφτήκαμε  να φτιάξουμε τα μέλη της οικογένειάς μας σε κούκλες και να παίξουμε κουκλοθέατρο στους συμμαθητές μας!









Είδαμε τα πολύχρωμα σπίτια του Γκαουντί στη Βαρκελώνη και φτιάξαμε και εμείς τα δικά μας πολύχρωμα σπίτια για να ζουν μέσα χαρούμενες οικογένειες!




Διαβάσαμε το παραμύθι "Ο παππούς του Ρόκο" το οποίο μας συγκίνησε πολύ και θελήσαμε να κάνουμε τον παππού  μας... και  να του πούμε πως τον αγαπάμε πολύ!!!!





Τέλος σκεφτήκαμε να κάνουμε και ένα γάμο!!!!
Διαβάσαμε το παραμύθι "Ο Πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω" του Γιώργου Σακελαρίδη και θελήσαμε να φτιάξουμε καπέλα, να μεταμφιεστούμε, να παντρευτούμε και να το γλεντήσουμε!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου