Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου
   Αυτές τις μέρες στο νηπιαγωγείο μας ήρθε ξανά ο κύριος Σοφούλης, μας είπε μια ιστορία για ένα γίγαντα και ένα νάνο, που ήταν γείτονες αγαπημένοι αλλά ξαφνικά όλα άλλαξαν και ο γίγαντας ήθελε να πάρει το σπίτι του νάνου!  Όμως ο νάνος χωρίς να διστάσει φώναξε στον γίγαντα ένα μεγάλο "όχι"! Και με αφορμή αυτό το παραμύθι μας μίλησε για την 28η Οκτωβρίου 1940.
   Μας άρεσαν πολύ όλα αυτά που μας είπε ο κύριος Σοφούλης, έτσι αποφασίσαμε να μάθουμε περισσότερα για το 1940 και μπήκαμε στην μηχανή αναζήτησης google. Βρήκαμε πολλές πληροφορίες... είδαμε τις σημαίες της Ελλάδας και της Ιταλίας, που βρίσκονται οι χώρες αυτές στους χάρτες και πολλές εικόνες από τον πόλεμο του '40.













   Στη συνέχεια ότι εικόνες βρήκαμε στη μηχανή αναζήτησης Google τις εκτυπώσαμε και παίξαμε με τις λέξεις Ελλάδα, Ιταλία, σημαία, παρέλαση, αλεξίπτωτα, στρατιώτης, πόλεμος Ειρήνη.












   Στη συνέχεια γράψαμε την λέξη "ΟΧΙ" και γύρω γύρω τη στολίσαμε με μαθηματικό μοτίβο με χαρτάκια άσπρα και μπλε!







Παίξαμε παιχνίδι μνήμης με τις σημαίες....


















   Είδαμε τους πίνακες του Πικάσο "Γκουέρνικα" και  "κορίτσι με το περιστέρι"... εμπνευστήκαμε και εμείς και ζωγραφίσαμε τον πόλεμο και την ελευθερία!






Τέλος κάναμε παρέλαση με τα σημαιάκια που κατασκευάσαμε και τραγουδήσαμε τον εθνικό ύμνο, το "βάζει ο ντούτσε την στολή του" και φωνάξαμε το ποίημα του "ΟΧΙ"!





1 σχόλιο: