Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Δεκέμβριος

Δεκέμβριος
     O μήνας των γιορτών έφτασε κι εμείς αρχίσαμε από νωρίς τις προετοιμασίες! Τις πρώτες κιόλας μέρες θελήσαμε να στολίσουμε το δέντρο μας για να μπούμε σε γιορτινούς ρυθμούς και μετρούσαμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα! 
  







 
     Στις 3 Δεκεμβρίου γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είδαμε ένα σχετικό βίντεο και νιώσαμε πως και αυτά τα παιδιά είναι σαν κι εμάς έχουν ίσα δικαιώματα και ίδιες ανάγκες με εμάς. Όπως να γελούν, να παίζουν, να αθλούνται, να αγωνίζονται, να νικούν, να διαβάζουν, να επικοινωνούν και να αγαπούν! Θα πρέπει να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα όπου θέλουν χωρίς δυσκολία, και να παίζουν με τους φίλους τους χωρίς να τους λυπούνται! Είδαμε πώς κάποια παιδιά με αναπηρία στα χέρια ζωγραφίζουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες με το στόμα, τις αγοράσαμε και στείλαμε τις ευχές μας στα νηπιαγωγεία στην Αγγλία, Σουηδία, Ιταλία, Γαλλία και σθονία!! Προσπαθήσαμε κι εμείς να ζωγραφίσουμε με το στόμα και είδαμε πως είναι πραγματικά δύσκολο. Ενώ η κυρία Κατερίνα μαμά της συμμαθήτριάς μας Στέλλας που είναι Ειδική Νηπιαγωγός μας έφερε ένα κείμενο με την γραφή Braille και είδαμε πως διαβάζουν τα παιδιά με προβλήματα στην όραση.
















        Η Κυρία Εύα μαμά του συμμαθητή μας Γιάννη ήρθε ξανά στο νηπιαγωγείο μας με πολλή όρεξη και ωραία υλικά για να κατασκευάσουμε το χωρίο του Αι Βασίλη γεμάτο ξωτικά, σπιτάκια, φωτάκια αλλά και αληθινό γρασίδι και χιόνι! Ενθουσιαστήκαμε και ταξιδέψαμε σε μέρη μακρινά με την φαντασία μας!!!! Την ευχαριστούμε πολύ για την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησε στην τάξη μας!!!!









     Στις 10 Δεκεμβρίου πήγαμε εκδρομή στις Ποταμιές παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα που είχαν οργανώσει για εμάς τα μέλη της ομάδας "Πράξη Τέχνη Ίμερος". Μας υποδέχθηκαν με ένα θεατρικό παιχνίδι στο οποίο χαλαρώσαμε και γίναμε μία ομάδα. Στην συνέχεια κατασκευάσαμε ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι με βότανα και μυρωδικά από τον τόπο μας. Έπειτα παίξαμε ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι με τα δώρα των Χριστουγέννων και τα μουσικά όργανα. Ενώ τέλος μάθαμε τα Κρητικά κάλαντα και με την βοήθεια του καλού καιρού βγήκαμε έξω στο χωριό και τα είπαμε στου κατοίκους του!




















     Στην συνέχεια επιστρέψαμε στο νηπιαγωγείο μας γιατί είχαμε να ετοιμάσουμε πολλές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές μόνοι μας άλλα και με τους γονείς μας που  ήρθαν στο  νηπιαγωγείο μας για να δουλέψουμε μαζί! Φτιάξαμε στολίδια, χριστουγεννιάτικα σουπλά, γούρια κάρτες με ευχές, αγιοβασιλάκια, ταρανδάκια, χιονανθρωπάκια και άλλα πολλά! Μιλήσαμε για τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και αποφασίσαμε να φτιάξουμε κουραμπιέδες με τα χεράκια μας για να κεράσουμε τους γονείς στην γιορτή μας! Κάναμε όμως και καλές πράξεις... συμμετείχαμε στη δράση του "Make a Wish" μοιράσου τη δύναμη μιας ευχής, καθώς επίσης μαζέψαμε και τρόφιμα για να βοηθήσουμε το "Χαμόγελο του Παιδιού" που στηρίζει οικογένειες στην πόλη μας. Τέλος διαβάσαμε πολύ ωραία Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και μάθαμε το γράμμα "Τ" από τον τάρανδο αλλά και το αριθμό "4".




























     
     Την  τελευταία ημέρα παρουσιάσαμε το Χριστουγεννιάτικο θεατρικό μας που είχε ως θέμα την Γέννηση Του Χριστού. Ευχαριστούμε τον κύριο Νίκο μπαμπά της Κωνσταντίνας και τον κύριο Σπύρο μπαμπά της Αγγελικής  οι οποίοι μας συνόδεψαν στα κάλαντα με το λαούτο και τη λύρα τους Όλους τους γονείς που έφεραν λιχουδιές για να αποχαιρετίσουμε μαζί τον χρόνο που φεύγει! Και ιδιαιτέρως το Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων αλλά και τον Πρόεδρο για όλα όσα μας προσέφεραν!










     Καλές γιορτές σε όλους με Υγεία Αγάπη και ευτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου