Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Μάιος

Μάιος
     Υποδεχθήκαμε τον Μάιο τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης γεμίζοντας το νηπιαγωγείο μας με λουλούδια και έντομα! Γιορτάσαμε την πρωτομαγιά φτιάχνοντας το δικό μας στεφάνι το οποίο κρεμάσαμε στην τάξη μας. Φτιάξαμε πεταλούδες με φίλτρα του καφέ, μελισσούλες και τουλίπες με τύπωμα πιρουνιού. Φτιάξαμε με τα χεράκια μας μια κατασκευή για να την κάνουμε δώρο στην Γιορτή της Μητέρας, τις παλάμες μας να κρατάνε ένα μπουκέτο λουλούδια για την μαμά και ένα ποίημα.
 " Όσα λουλούδια υπάρχουνε 
στον κόσμο ανθισμένα
σου εύχομαι μανούλα μου
χρόνια ευτυχισμένα"
 Τραγουδίσαμε το τραγούδι "Στην καλύτερη μαμά του κόσμου". μετρήσαμε μέχρι το "10" και μάθαμε τα γράμματα "Ω, ω" της ώρας και "Ρ, ρ" της ρόδας, "Ζ, ζ" από το ζουζούνι και "Ψ, ψ" όπως ψάρι.































     Το πρώτο Σάββατο του Μαΐου ο κύριος Ζαχαριας Αλετράς πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας, πραγματοποίησε περίπατο και ξενάγηση στα ενετικά τείχη του Χάνδακα. Μας μίλησε για την περίοδο της ενετοκρατίας, την σπουδαιότητα που είχαν τα τείχη και οι πύλες, δραματοποιήσαμε την εισβολή των Τούρκων και ενθουσιαστήκαμε όλοι πάρα πολύ! Τον ευχαριστούμε πολύ για το όμορφο πρωινό που χάρισε σε εμάς και τα παιδιά μας!















     Στην συνέχεια μιλήσαμε για τον Μινωικό Πολιτισμό, ταξιδέψαμε με την βοήθεια της φαντασίας στην Μινωική Κρήτη και συναντήσαμε τον Δαίδαλο με τον Ίκαρο, τον βασιλιά Μίνωα με την Πασιφάη, και την Αριάδνη που έδωσε στον Θησέα τον μίτο για να σκοτώσει τον Μινώταυρο. Είδαμε πολλές τοιχογραφίες όπως οι γαλάζιες κυρίες, τα δελφίνια και τα ταυροκαθάψια ενώ είδαμε και πολλά αγγεία με θέματα από την φύση, τα λουλούδια και τον βυθό της θάλασσας. Φτιάξαμε μια πίστα για το Bee bot μας με όσα μας άρεσαν από την εκδρομή μας στην Κνωσσό και προγραμματίσαμε το ρομπότ μας να τα συναντήσει. 



 
















     Το μήνα αυτό πραγματοποιήθηκε και η επίσκεψη των εταίρων μας από το πρόγραμμα erasmus+ οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις καθημερινές μας δραστηριότητες που υλοποιούνται στο νηπιαγωγείο και να λάβουν μέρος στην σχολική μας ζωή, κάτι που τους άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις. Τέλος πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε και η κρητική φιλοξενία που βίωσαν από τους γονείς του νηπιαγωγείου μας οι οποίοι παρά το βαρύ πρόγραμμά τους ετοίμασαν κρητικά εδέσματα για όλους!

 Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου