Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Απρίλιος 2019

Απρίλιος
     Την πρώτη μέρα του μήνα υποδεχθήκαμε τον Απρίλιο με μεγάλη χαρά... διαβάσαμε τα παραμύθια "Ο Ψεματούρης", και "Τα ψέματα του Απρίλη" και αρχίσαμε να λέμε μικρά αθώα ψεματάκια... μας άρεσαν τόσο τα παραμύθια που θελήσαμε να τα δραματοποιήσουμε. Ενώ την δεύτερη μέρα του Απρίλη γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το κάθε παιδί έφερε και μας παρουσίασε το αγαπημένο του παραμύθι το οποίο στην συνέχεια το διαβάσαμε ενώ μάθαμε το γράμμα "Β, β" από το βιβλίο.

















     Στην συνέχεια στρωθήκαμε στην δουλειά για να στολίσουμε την τάξη μας Ανοιξιάτικα... φτιάξαμε πεταλούδες από φίλτρο του καφέ και παρατηρήσαμε την συμμετρία, λουλουδάκια, παπάκια, χελιδονάκια, μελισσάκια και άλλα πολλά τα οποία βάλαμε στην τάξη και τα παράθυρά μας. Ενώ στο τέλος συνεργαστήκαμε και μεταμορφωθήκαμε σε μια τεράστια σαρανταποδαρούσα που τρύπωσε στην τάξη μας.












     Έπειτα ταξιδέψαμε στο ανοιξιάτικο δάσος... είδαμε τα ζώα που σιγά σιγά ξυπνούν από την χειμερία νάρκη, τα έντομα που πετούν από λουλούδι σε λουλούδι, τα δέντρα και τα φυτά που είναι καταπράσινα και ανθισμένα! Συνεργαστήκαμε ομαδικά και φτιάξαμε ένα άλσος με δέντρα και ζώα που στολίζει το τζάμι μας. Μάθαμε τα γράμματα "Θ, θ" όπως θάμνος και τον αριθμό "9".


      Όμως η σημαντική γιορτή του Πάσχα έφτασε... έτσι μιλήσαμε για τα θαύματα του Ιησού, τα Πάθη Του και τους μαθητές Του. Ενώ στην συνέχεια είδαμε πως γιορτάζουμε το Πάσχα σήμερα, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Μετρήσαμε κουκιδίτσες σε πασχαλίτσες, προσθέσαμε και αφαιρέσαμε αβγά. Φτιάξαμε μια κάρτα για μοιράσουμε ευχές, μια κοτούλα αβγοθήκη για να βάλουμε μέσα το αβγό που βάψαμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής και ένα αβγό από πυλό που το στολίσαμε με χαρακτική.  Κατασκευάσαμε ένα λαγό καλάθι που μέσα βάλαμε τα τσουρεκάκια που φτιάξαμε με τα χεράκια μας και σοκολατένια αβγουλάκια που μας προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Ενώ ζωγραφίσαμε γυάλινα βαζάκια, τα μετατρέψαμε σε φαναράκια για να φέρουμε το Άγιο Φώς στο σπίτι μας! Μάθαμε τοα γράμματα "Η, η" του Ηρώδη, το "Ξ, ξ" από το ξύδι και το "Λ, λ" από το λάδι.




 

















     Τέλος επισκεφθήκαμε την Μονή του Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη, μια από τις παλαιότερες Μονές στο Νομό Ηρακλείου. Εκεί μας υποδέχθηκε ο Πατήρ Ιγνάτιος μας μίλησε για την ιστορία της Μονής και τα θαύματα που έχουν πραγματοποιηθεί. Ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο της Μονής, κάναμε πικ νικ στην αυλή και παίξαμε στον γεμάτο λουλούδια προαύλιο χώρο της. Ευχαριστούμε πολύ το πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που επικοινώνησε με τον πατήρ Ιγνάτιο και μας δέχθηκαν με τόση φιλοξενία στη Μονή του Αγίου Γεωργίου. 





 

 




 


   





Καλό Πάσχα
και 
Χριστός Ανέστη!!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου