Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Δεκέμβριος

Δεκέμβρης με γιορτές... Χριστουγέννων διακοπές!!!
     Έφτασε o αγαπημένος μήνας των παιδιών έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να στολίσουμε το νηπιαγωγείο μας Χριστουγεννιάτικα! Στολίσαμε το δέντρο μας και ζωγραφίσαμε τα τζάμια του σχολείου μας! Ενώ βάλαμε και ένα ημερολόγιο για να μετράμε τις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα!












    Υποδεχθήκαμε την κυρία Ευδοξία μαμά της Ερωφίλης μας η οποία μας έμαθε το  ποίημα "Ο μικρός Χακίμ" στην νοηματική γλώσσα!!! Την κυρία  Τόνια μαμά την Κωνσταντίνας που μας διάβασε ένα παραμύθι με την "Πριγκίπισσα Σοφία", την κυρία Κατερίνα μαμά του Θανάση που  μας διάβασε το παραμύθι "Έχασα το γουργουρητό μου" και την κυρία Σταυρούλα μαμά του Λευτέρη που μας διάβασε το παραμύθι "Τα τρία λυκάκια"! Σας ευχαριστούμε όλους πολύ για τις ωραίες εμπειρίες που προσφέρατε στα παιδιά!!! 

















     Μάθαμε την Ιστορία της γέννησης του Χριστού και το γράμμα "Χ, χ" από τα Χριστούγεννα , τον Χειμώνα και την Χαρά! Ενώ διαβάσαμε και πολλά Χριστουγεννιάτικα παραμύθια!!! 














     Μιλήσαμε για τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, γράψαμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη και κάναμε πολλές κατασκευές. Φτιάξαμε δέντρα με τεχνική βιτρό και γλωσσοπίεστρα, γούρια και στολίδια από πυλό, ενώ κατασκευάσαμε και χριστουγεννιάτικο μαγνητάκι για το ψυγείο μας με την τεχνική "της συρρίκνωσης"! 















     Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου υποδεχθήκαμε τους γονείς των παιδιών στο εργαστήρι της τάξης μας όπου με μεγάλη χαρά έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κατασκευές!








     Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο μας η ομάδα "Κατάρτι" παρακολουθήσαμε το θεατρικό "Η κυρά καλή, η κυρά κακή και οι 12 μήνες". Γνωρίσαμε μουσικά όργανα όπως διπλομάντουρο από την ασκομαντούρα, αγκόγκο από την Αφρική, ταμπουρέλο από την Ιταλία, μεντίρ από την  Ινδία και πολλά πολλά άλλα. Φτιάξαμε την δική μας ορχήστρα και είπαμε τα κάλαντα της Ικαρίας. Παίξαμε θεατρικό παιχνίδι και δραματοποιήσαμε το παραμύθι που παρακολουθήσαμε!

































     Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου μας επισκέφθηκε η "Σχεδία" μαζί της ήταν και ένας πονηρός Καλικάντζαρος μας μίλησε για τις σκανταλιές που κάνει και θελήσαμε να φτιάξουμε κι εμείς έναν καλικάντζαρο με ανακυκλώσιμα υλικά









      Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου επισκεφθήκαμε τον Δήμαρχο της Πόλης για να του τραγουδήσουμε τα κάλαντα! Τραγουδήσαμε τα κάλαντα των Χριστουγέννων αλλά και τα δικά μας ξεχωριστά κάλαντα όπου του ζητούσαμε σχολείο για όλα τα παιδιά! Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε την Βικελαία βιβλιοθήκη μας μίλησε ο υπεύθυνος, μας εξήγησε με ποιόν τρόπο μπορούμε  να δανειζόμαστε βιβλία και διαβάσαμε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι! Τέλος επισκεφθήκαμε το "Χριστουγεννιάτικο Κάστρο" παίξαμε στο "Καρουζέλ" και παρακολουθήσαμε την ταινία "Χριστούγεννα στη Μαδαγασκάρη".
















     Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου κάναμε την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή μας με τίτλο "Τα αγγελάκια των Χριστουγέννων" ήρθαν οι γονείς στο χώρο του  νηπιαγωγείου μας και περάσαμε υπέροχα, ενώ στο τέλος της γιορτής τους κεράσαμε κουραμπιέδες που είχαμε φτιάξει με τα χεράκια μας και μας επισκέφθηκε ο Άγιος Βασίλης





     Και αυτά τα Χριστούγεννα ενωθήκαμε και κάναμε "Καλές Πράξεις" για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας! Αγοράσαμε αστέρια για το "Κάνε μια ευχή Ελλάδος" και φέραμε δώρα, παιχνίδια, παραμύθια, ρούχα και άλλα πολλά για το "Χαμόγελο του Παιδιού".






Καλές Γιορτές σε όλουςμε υγεία και ευτυχία!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου