Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Ιανουάριος

"Του Γενάρη το φεγγάρι μοιάζει σαν μαργαριτάρι"
     Τις πρώτες μέρες του μήνα υποδεχθήκαμε τον καινούριο χρόνο βάζοντας νέους στόχους και κάνοντας καινούρια όνειρα! Γράψαμε το 2020 το στολίσαμε και κόψαμε την βασιλόπιτά μας για να δούμε ποιός θα είναι ο τυχερός!












     Στην συνέχεια μιλήσαμε για τον Χειμώνα ταξιδέψαμε στον Νότιο Πόλο και συναντήσαμε τους επιστήμονες που ερευνούν τους πιγκουίνους και στον Βόρειο Πόλο που συναντήσαμε την φάλαινα και τις πολικές αρκούδες! Τραγουδήσαμε το τραγούδι των πιγκουίνων, μεταμορφωθήκαμε σε πιγκουίνους και παίξαμε χιονοπόλεμο






     Έπειτα μιλήσαμε για την πολίτιμη Ελιά! Μάθαμε τον μύθο της θεάς Αθήνας και του Ποσειδώνα για τα δώρα που έκαναν στην πόλη του Κέκροπα.  Παίξαμε με τις λέξεις ελιά, λάδι, τσουβάλι, πανιά, κόσκινο, τις διαβάσαμε, βρήκαμε τα γράμματα που γνωρίζουμε και τις συλλαβίσαμε! Γευτήκαμε ελιές, λάδι και φτιάξαμε πεντανόστιμα ψωμάκια λαδορίγανη! Παίξαμε θεατρικό παιχνίδι και πήγαμε στο ελαιώνα για να ραβδίσουμε τις ελιές μας, τις πήγαμε και στο ελαιουργείο και πήραμε νόστιμο λαδάκι και το γλεντήσαμε χορεύοντας! Μάθαμε το γράμμα "Ε ε" όπως ελιά, "Λ, λ" όπως λάδι και τον αριθμό "4".







































     Και αυτόν τον μήνα μας επισκέφθηκαν γονείς στο νηπιαγωγείο και μας διάβασαν πολύ ωραία παραμύθια! Η κα. Μαρία μαμά της φίλης μας Ελένης μας διάβασε ένα παραμύθι και μας μίλησε για το πως θα γίνουμε σωστοί καταναλωτές και να μην σπαταλάμε τα χρήματά μας σε ότι μας πουλούν οι διαφημίσεις! Ο κύριος Κώστας μπαμπάς της φίλης μας Σοφίας μας διάβασε το παραμύθι της σταχτοπούτας και μας έκανε να ταξιδέψουμε με την φαντασία μας! Η κυρία Μαντώ μας τραγούδησε την Πινεζοβροχή και μας διάβασε ένα πολύ ωραίο παραμύθι για τον γάιδαρο του Ναζρεντίν! Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!!!










     Μιλήσαμε για την μέρα και την νύχτα και ταξιδέψαμε στους πλανήτες! Παρατηρήσαμε πως το σχήμα τους είναι σαν σφαίρα, έτσι μιλήσαμε για τα στερεά γεωμετρικά σχήματα "σφαίρα" και "κύβο" ! Ενώ ταξιδεύαμε συναντήσαμε δύο θλιμμένα θαλασσοπούλια ήταν η Αλκυόνα και ο Κήυκας και μας μίλησαν για την περιπέτειά τους και την τιμωρία του Θεού Δία! Έτσι για να τα βοηθήσουμε να γεννήσουν τα  αβγουλάκια τους μεταμορφωθήκαμε κι εμείς σε θαλασσοπούλια και παρακαλέσαμε τον Δία να τα λυπηθεί και εκείνος μας άκουσε και μάζεψε στο σακούλι του τον άνεμο, την βροχή, τα σύννεφα και την καταιγίδα και για μία εβδομάδα είχαμε Αλκυονίδες ημέρες! Χαρήκαμε πολύ την καλή πράξη που κάναμε και με αφορμή τον καλό καιρό πήγαμε στο θέατρο Μορφές και παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση "Τυμπανοπατήματα" ήταν μια παράσταση με ενεργή συμμετοχή των παιδιών και γι΄αυτό το ευχαριστηθήκαμε όλοι... μικροί και μεγάλοι!!!


































Καλό μήνα .. καλά να περνάτε και τα λέμε σύντομα!!! 
Φιλιά!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου