Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Φεβρουάριος

Φλεβάρης και αν Φλεβίσει πάλι Άνοιξη θ' ανθίσει"

     Στις αρxές του μήνα μιλήσαμε για τον Φεβρουάριο και διαβάσαμε παραμύθια που τον παρουσίαζαν ως "νάνο" και ως "κουτσό" γιατί έχει λιγότερες μέρες από τους υπόλοιπους μήνες 28 ή 29! Παίξαμε με το beebot πίστες με αριθμούς, απαριθμήσαμε τους 12 μήνες και είδαμε οτι ο Φεβρουάριος είναι ο δεύτερος μήνας του χρόνου! Τέλος μάθαμε το γράμμα "Ν, ν" όπως νάνος και νύχτα.















     Στην συνέχεια θελήσαμε να κάνουμε με τα παιδιά ένα βαθύτερο ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων! Αρχικά μας είπε το κάθε παιδί τι γνωρίζει για τα συναισθήματα ενώ στην συνέχεια έψαξε και βρήκε υλικό από το σπίτι σχετικό με τα συναισθήματα και το παρουσίασε στην τάξη! Διαβάσαμε πάρα πολλά παραμύθια που είχαμε στην τάξη αλλά και παραμύθια που έφεραν τα παιδιά. Παρατηρήσαμε εικόνες μπήκαμε στην θέση των άλλων και προσπαθήσαμε να αντιληφθούμε πως νιώθουν και παίξαμε ένα επιτραπέζιο για τα συναισθήματα που έφερε και δώρισε στην τάξη μας η φίλη μας η Μαριρένα. Ταξιδέψαμε μέσα από το θεατρικό παιχνίδι στο νησί των συναισθημάτων αλλά και στις χώρες των χαρούμενων ανθρώπων, των λυπημένων, των θυμωμένων, των νυσταγμένων και είδαμε πως ζουν εκεί! Δημιούργησε ο καθένας την δική του παλέτα συναισθημάτων και είδαμε πως δεν υπάρχουν "καλά και "κακά" συναισθήματα αλλά όλα υπάρχουν μέσα μας "ευχάριστα" και "δυσάρεστα"! Τέλος φτιάξαμε την δική μας καρδιά εμπνευσμένοι από τον ζωγράφο Μοντριάν!











































    Γιορτάσαμε τις απόκριες, είδαμε τις στολές των μασκαράδων, διαβάσαμε τον αρλεκίνο και θελήσαμε να φτιάξουμε κι εμείς τον δικό μας αρλεκίνο γεμάτο με ρόμβους! Παίξαμε παιχνίδια ισορροπίας στα βραχάκια και επιτραπέζια παιχνίδια μνήμης και σύνθεσης, ενώ ζωγραφίσαμε κλόουν φυσώντας τις νερομπογιές! Μάθαμε τους αριθμούς "5" και "6" και κάναμε πρόσθεση! Μάθαμε το γράμμα "Χ, χ" από τον χαρταετό και το "Γ, γ" από το γαϊτανάκι και το γράμμα "Ω, ω" της ώρας. Την τσικνοπέμπτη μασκαρευτήκαμε και βαφτήκαμε ενώ φτιάξαμε μια μάσκα διαφορετική από ανακυκλώσιμα υλικά εμπνευσμένη από τον Πικάσο! Την τελευταία Παρασκευή των αποκριών κάναμε το αποκριάτικο πάρτι στο νηπιαγωγείο μας, κάναμε μπουφέ με τις λιχουδιές που ετοίμασαν οι γονείς του νηπιαγωγείου μας, παρουσιάσαμε τις στολές μας, χορέψαμε, τραγουδήσαμε και παίξαμε ομαδικά παιχνίδια και παιχνίδια συνεργασίας με μπαλόνια!!! Ετοιμάσαμε τον χαρταετό μας για την Καθαρά Δευτέρα, ένα εξάγωνο από ανακυκλώσιμα υλικά που τον στολίσαμε και τον χρωματίσαμε ο καθένας διαφορετικά με τη δική του φαντασία!














































































Ραντεβού την Άνοιξη!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου