Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

 Μάρτιος (τμήμα 2)

Καλώς ήρθες Άνοιξη!!!

Η Άνοιξη ήρθε και εμείς τη γιορτάσαμε με τραγούδι και χορό... Μάρτη Μάρτη μου καλέ.... Ο καιρός αλλάζει, γίνεται πιο ζεστός και οι μέρες μεγαλύτερες. Αλλάζει και η διάθεση μας, θέλουμε να είμαστε σε εξωτερικούς χώρους, κοντά στη φύση. Ζωγραφίσαμε την Άνοιξη, φτιάχνοντας τις δικές μας συνθέσεις λουλουδιών. Γράψαμε τη λέξη Μάρτιος, γνωρίσαμε τις παροιμίες για το μήνα αυτό και δεν γινόταν να μην τηρήσουμε το έθιμο και να φορέσουμε Μαρτάκι. Βάλαμε λοιπόν τα Μαρτάκια μας, για να μην κάψει το πρόσωπό μας ο ζεστός ήλιος του Μάρτη.

6 Μαρτίου: Πανελλήνια ημέρα σχολικού εκφοβισμού. Είδαμε βίντεο, διαβάσαμε παραμύθια, παίξαμε παιχνίδια, φτιάξαμε κατασκευές (ομαδικές και ατομικές) και είπαμε ΣΤΟΠ σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε τσαλακώνει την καρδούλα μας.

Αρχίσαμε να μετράμε αντίστροφα τις εβδομάδες της Σαρακοστής, φτιάχνοντας με χαρτόνι και με αλατοζύμη την κυρία Σαρακοστή. Γνωρίσαμε το γράμμα Σσ, το φτιάξαμε με πλαστελίνη, με τουβλάκια με χαρτοταινία, με το σώμα μας.

Αυτόν το μήνα, είχαμε και πολλές επισκέψεις στο νηπιαγωγείο μας. Μας επισκέφτηκαν νοσηλεύτριες  από το κέντρο Υγείας Ηρακλείου και μας μίλησαν για τα δόντια μας, την υγιεινή των δοντιών, τη σωστή διατροφή, το ανθρώπινο σώμα, τις αισθήσεις και τα μικρόβια. Επίσης, μας επισκέφτηκε ο κύριος Νίκος, σχολικός νοσηλευτής, ο οποίος μας μίλησε για το πως να αποφεύγουμε τα ατυχήματα και μας έδειξε πως να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες.

Ακολουθεί η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου: ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η επανάσταση του 1821. Μιλήσαμε για την ιστορία του Ευαγγελισμού και γνωρίσαμε τα γεγονότα και τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης μέσω εκπαιδευτικών βίντεο, τραγουδιών, εικόνων, έργων τέχνης και βιβλίων. 

28 Μαρτίου: Τα παιδιά της Α τάξης του 37ου Δημοτικού Σχολείου ήρθαν στο νηπιαγωγείο μας και μας τραγούδησαν τα κάλαντα της Άνοιξης. Τους ευχαριστούμε πολύ!

Τέλος, μιλήσαμε για τη γιορτή του Πάσχα, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, αλλά και τη ζωή, τα θαύματα, τη σταύρωση και την ανάσταση του Χριστού.
















                                                          





                                        









                                                         






                                       



























                                                         














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου