Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Εργαστήριο Δεξιοτήτων τα δικαιώματα των παιδιών

 Τα δικαιώματα των παιδιών

    Τον Φεβρουάριο στο νηπιαγωγείο μας υλοποιήθηκε ένα μεγάλο project ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών γύρω από τα Δικαιώματα των Παιδιών. Πρώτα μιλήσαμε γενικά για τα δικαιώματα και μέσα από την παρατήρηση προσπαθήσαμε να καταλάβουμε το περιεχόμενο της σύμβασης.



Ασχοληθήκαμε με τα Δικαιώματα των παιδιών Προσφύγων (Άρθρο 22).





Είδαμε το Δικαίωμα στην Εκπαίδευση (άρθρο 28) και είπαμε όχι στην  Παιδική εργασία. Γράψαμε λέξεις που διατύπωσαν τα παιδιά σχετικά με τα δικαιώματα και δημιούργησαν σύννεφο λέξεων. Τα παιδιά προγραμμάτισαν το ρομπότ μελισσούλα για να συναντήσει τα δικαιώματα των παιδιών.











Δικαίωμα οι Γονείς να προστατεύουν τα Παιδιά (Άρθρο 5)





Χάρτης Δικαιωμάτων της τάξη μας





Δημιουργήσαμε το παζλ της Φιλίας




Ψηφίσαμε το αγαπημένο μας παιχνίδι  καθώς και το Δικαίωμα που πιστεύουν τα παιδιά πως είναι πιο σημαντικό και κέρδισε η Ειρήνη. Παρατηρήσαμε εικόνες παιδιών, τα παιδιά διάλεξαν μια εικόνα τυχαία, την περιέγραψαν και μάντεψαν πιο Δικαίωμα στερούνται. 





Προστασία από την σεξουαλική κακοποίηση (Άρθρο 34)



















Μιλήσαμε για τα Δικαιώματα των παιδιών με Αναπηρία/ες, προσπαθήσαμε να ζωγραφίσουμε με το στόμα και να νιώσουμε πως διαβάζουν με τον κώδικα Μπραιγ.

´






Καμία Διάκριση (Άρθρο 2) Ισότητα φύλου




Είδαμε στον καθρέφτη το πιο σημαντικό και πολύτιμο πλάσμα της γης και υποσχεθήκαμε να το αγαπάμε, να το φροντίζουμε και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του για πάντα! 
ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ!

Είδαμε πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν τα δικαιώματα και τους αναπαραστήσαμε!


Τέλος διαβάσαμε και
άλλα σχετικά παραμύθια και κλείσαμε τραγουδώντας και χορεύοντας το τραγούδι «Αν όλα τα παιδιά της γης» και το εικονογραφήσαμε σε φύλλο εργασίας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου