Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Αποδημητικά πουλιά

Αποδημητικά πουλιά
   Σήμερα ήρθε κοντά μας ο κύριος Σοφούλης όμως δεν ήταν μόνος του, μαζί του έφερε και κάποιους φίλους του, τα αποδημητικά πουλιά! Ήταν οι πελαργοί, οι αγριόχηνες, οι αγριόπαπιες, τα φλαμίνγκο, οι μπεκάτσες και άλλο ένα ντροπαλό πουλάκι που δεν εμφανιζόταν  μπροστά μας! Για να καταλάβουμε πιο ήταν, τα αποδημητικά πουλιά μας είπαν ένα αίνιγμα "Από πάνω σαν τηγάνι, από κάτω σαν βαμβάκι και από πίσω σαν ψαλίδι. Τι είναι;" Εμείς αμέσως φωνάξαμε το "χελιδόνι" και τότε εμφανίστηκε μπροστά μας! Έτσι όλα μαζί ήθελαν να μας χαιρετίσουν γιατί τώρα που έπιασαν τα πρώτα κρύα θα φύγουν από την χώρα μας και θα ταξιδέψουν σε πιο ζεστές χώρες όπως την Αφρική.




   Τα είδαμε, τους μιλήσαμε, όμως δεν τα χαιρετίσαμε είχαμε πολλές απορίες και τους ζητήσαμε να μείνουν λίγο για να μας τις λύσουν....  Τα ρωτήσαμε πως μπορούν και βρίσκουν τον δρόμο για το τόσο μακρινό τους ταξίδι. Και εκείνα μας είπαν πως έχουν μια εκπληκτική ικανότητα να διαισθάνονται τα μαγνητικά πεδία της γης, πράγμα που δουλεύει σαν πυξίδα και τα βοηθά να καταλαβαίνουν προς τα που κατευθύνονται και όχι μόνο αυτό αλλά καταλαβαίνουν και σε τι ύψος πετούν. Επιπλέον η φύση φρόντισε να τους προικίσει με άλλο ένα χάρισμα, πετώντας καταλαβαίνουν πάντοτε προς τα που είναι ο ήλιος, με αποτέλεσμα να ακολουθούν τη σωστή κατεύθυνση, προς τα θερμότερα κλίματα της Αφρικής. Τέλος ανάλογα με τη θέση του ήλιου και των αστεριών πάνω στον ουρανό, οι φτερωτοί μας φίλοι βρίσκουν το δρόμο τους! Όμως δεν μας είπαν μόνο αυτά μας είπαν πως πετούν, σε τι σχηματισμό, που ξεκουράζονται, πως τρώνε και πολλά άλλα!!!! Eίδαμε το ταξίδι που ακολουθούν στην υδρόγειο σφαίρα και στο Google earth και ενθουσιασμένοι, θελήσαμε να μεταμορφωθούμε σε αποδημητικά πουλιά και με την βοήθεια του ήλιου, των αστεριών και του μαγνητικού πεδίου της γης να πετάξουμε προς την Αφρική!


    
   Στη συνέχεια τα μετρήσαμε και είδαμε ότι τα αποδημητικά πουλιά που μας επισκέφθηκαν ήταν  6, μετρήσαμε μέχρι το έξι και αντίστροφα, μετρήσαμε το ποδαράκια τους, τα φτερά τους, τα ράμφη τους και άλλα πολλά. Όμως δεν μείναμε εκεί, μας έδειξαν πως γράφονται τα ονόματά τους, τα διαβάσαμε, τα συλλαβίσαμε και ψάξαμε να βρούμε ποια γράμματα αναγνωρίζουμε!





   Τέλος πριν τα αποχαιρετίσουμε τους φτιάξαμε φωλίτσες με φίλτρα του καφέ και φακή και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την Άνοιξη, που θα επιστρέψουν στη χώρα μας και στις ζεστές φωλίτσες που τους ετοιμάσαμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου