Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Το σώμα μου

  Αυτές τις μέρες στο νηπιαγωγείο μας ήρθε ο Κύριος Σοφούλης για να μας μιλήσει για το Ανθρώπινο Σώμα! Στην Βαλίτσα του κουβαλούσε βιβλία, εικόνες και άλλα πολλά για όλα όσα ήθελε να μας μιλήσει.


   Αρχικά είδαμε το σώμα μας εξωτερικά! Παρατηρήσαμε τα χαρακτηριστικά μας στον καθρέπτη και βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές! Παρατηρήσαμε το ύψος μας, το βάρος μας, το χρώμα που έχουν τα μάτια και τα μαλλιά μας και άλλα πολλά!






   Στην συνέχεια θελήσαμε να ταξιδέψουμε κάτω από το δέρμα μας και να συναντήσουμε όλα όσα βρίσκονται εκεί! Είδαμε την καρδιά μας, το μυαλό, του πνεύμονες, το στομάχι, τα έντερα, τα κόκαλα, τους μύες και μάθαμε πως λειτουργούν και γιατί τα χρειαζόμαστε!!!!! Μάθαμε Αινίγματα πολλά και κατασκευάσαμε την καρδιά μας για την οποία πρέπει να γυμναζόμαστε συχνά και να τρώμε υγιεινά!









   
    Παίξαμε αντιστοίχιση με τις λέξεις του σώματος, τις διαβάσαμε, είδαμε τα γράμματά τους και φωνάξαμε τις φωνούλες και τις συλλαβές τους.





  Έπειτα ήρθε η κυρία γραμμούλα και μας έμαθε το γράμμα Κ κ όπως αρχίζει η λέξη και καρδιά και το γράμμα Μ μ όπως αρχίζει η λέξη μάτια. Είδαμε πως γράφετε, το περπατήσαμε, το γράψαμε, το κυκλώσαμε και μάθαμε το ποίημά του!








  Στο ταξίδι μας μέσα στο σώμα μας συναντήσαμε τα Ερυθρά αιμοσφαίρια, τα Λευκά Αιμοσφαίρια και κάποια Μικρόβια! Τα παρατηρήσαμε και βγάλαμε ποιηματάκια για το καθένα από αυτά τα οποία τα δραματοποιήσαμε και τα βιώσαμε με μεγάλη χαρά! Γι αυτό στη συνέχεια κατασκευάσαμε ένα Mobile με το Λευκό και ερυθρό Αιμοσφαίριο και το πονηρό Μικρόβιο!











  
 Στην συνέχεια είδαμε πίνακες ζωγράφων οι οποίοι έχουν ζωγραφίσει το ανθρώπινο σώμα. Είδαμε τη" Χορεύτρια στην μπάρα" του Μποτέρο, την "Αυτοπροσωπογραφία" του Βαν Γκόγκ,  τον πίνακα "Παιδιά που διαβάζουν" του Πικάσο και άλλους. Τους είδαμε τους παρατηρήσαμε, τους σχολιάσαμε και θελήσαμε να μεταμορφωθούμε σε ζωγράφους και να τους ζωγραφίσουμε κι εμείς!







   Έπειτα παίξαμε εκπαιδευτικά λογισμικά στο kidipedia και παρακολουθήσαμε πληροφορίες και βίντεο σχετικά με το ανθρώπινο σώμα.


   Το θέμα άρεσε πολύ στα παιδιά που θέλησαν να φέρουν βιβλία και σχετικό υλικό με το θέμα μας από το σπίτι τους! Το παρουσίασαν στους συμμαθητές τους και το δουλέψαμε όλοι μαζί.







   Τέλος χορέψαμε, τραγουδήσαμε και διασκεδάσαμε με τα τραγούδια "Χόκι πόκι", "Τα δάχτυλα" και "Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου