Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

“Let’s eat together, everybody around the table"






Με αφορμή το Πρόγραμμα Erasmus+  Let’s eat together, everybody around the table" το οποίο υλοποιείται στο Νηπιαγωγείο μας την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 πήγαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Κρητικής Διατροφής Λογάρι και παρακολουθήσαμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Υγιεινή Διατροφή. Τα παιδιά βίωσαν και γεύτηκαν την Μεσογειακή Διατροφή είδαν πώς από το σιτάρι παίρνουμε το ψωμί και έφτιαξαν μόνοι τους κρητικό ντάκο με ντομάτα και φέτα. Ενώ τέλος χορέψαμε και τραγουδήσαμε!




 
   Στην συνέχεια ο κύριος Σοφούλης μας έφερε στην τάξη την κυρία Κολοτούμπα η οποία μας μίλησε για την αξία της υγιεινής διατροφής και  για τις ομάδες τροφίμων. Έτσι κι εμείς με την σειρά μας φτιάξαμε την δική μας διατροφική πυραμίδα, χωρίσαμε τα τρόφιμα σε ομάδες και είδαμε ποιες τροφές πρέπει να τρώμε πιο συχνά και ποιες όχι για να έχουμε υγιές σώμα!



   Ενώ οι επισκέψεις δεν σταμάτησαν! Σειρά είχε η κυρία γραμμούλα η οποία με αφορμή την Διατροφική Πυραμίδα ήρθε και μας μίλησε για το γράμμα Π π. Το μάθαμε το φωνάξαμε, το γράψαμε και το βιώσαμε με διάφορους τρόπους μέσα στην τάξη  μας!












   Στην συνέχεια διαβάσαμε το παραμύθι "Ο Νικόλας και η φίλη του Υγεία" παίξαμε με τις λέξεις φρούτα, λαχανικά, βιταμίνες.





    Τέλος φτιάξαμε πολλά φύλλα εργασίας όλα όσα μάθαμε!!! 








1 σχόλιο: