Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά!

   Από την πρώτη  μέρα του Δεκεμβρίου άρχισε στο νηπιαγωγείο μας η προετοιμασία για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!!! Στολίσαμε το Δέντρο μας αλλά και όλη την τάξη μας γιορτινά!















   Και αμέσως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση μέχρι τη γιορτή των Χριστουγέννων!!! Η μαμά του μαθητή μας Δημήτρη Μ. έφτιαξε ένα πολύ όμορφο Δεντράκι στο οποίο καθημερινά ανοίγαμε και ένα κουτάκι, όπου κρυβόταν ένα σοκολατάκι και ένα χριστουγεννιάτικο έθιμο από κάποια χώρα!



   Στην συνέχεια ήρθε ο κύριος Σοφούλης και μας έφερε πολλά παραμύθια σχετικά με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά τα οποία διαβάζαμε καθημερινά!


    Έπειτα μιλήσαμε για την γέννηση του Χριστού και θελήσαμε να φτιάξουμε μια τρισδιάστατη φάτνη την οποία στολίσαμε εξωτερικά με ροκανίδι και την βάλαμε κάτω από το δέντρο μας! 














    Έπειτα μιλήσαμε για τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Και θελήσαμε να μετατρέψουμε το νηπιαγωγείο μας σε ένα εργαστήρι όπου καθημέρινά κατασκευάζαμε και κάτι διαφορετικό! Φτιάξαμε μια κάρτα για να γράψουμε τις ευχές μας σε όλους, έναν άγιο Βασίλη από  φίλτρο του καφέ, ένα τάρανδο για να ταχυδρομήσει το γράμμα μας στον Άγιο Βασίλη και ένα ρόδι από πηλό για γούρι!



















 
   Ήρθε η μαμά του Μιχάλη και έφτιαξε μαζί με τα παιδιά Χριστόψωμο! Μετρήσαμε τα υλικά, διαβάσαμε την συνταγή, την εκτελέσαμε και ήταν πολύ νόστιμο!










 Όμως δεν  μείναμε στις κατασκευές παίξαμε με τις λέξεις δώρο, τάρανδος, Άγιος Βασίλης και έλκηθρο. Είδαμε πως γράφονται, πόσες συλλαβές έχουν και βρήκαμε μέσα τα γράμματα που έχουμε μάθει. Μας επισκέφτηκε και η κυρία γραμμούλα και μας  μίλησε για τα γράμματα Τ τ, Δ δ, Η η! Είδαμε πως γράφονται, πως φωνάζουν, τα γράψαμε, τα περπατήσαμε και βρήκαμε λέξεις που αρχίζουν από αυτά.









   Στην συνέχεια είδαμε τα Χριστούγεννα στην Τέχνη και συγκεκριμένα είδαμε πίνακες ζωγράφων με θέμα τα Χριστούγεννα! Μας άρεσε πολύ ο πίνακας του Ελ Γκρέκο- Δομήνικου Θεοτοκόπουλου "Η γέννηση του Χριστού". Το παρατηρήσαμε σε ομάδες, συζητήσαμε γι' αυτό και θελήσαμε να τον ζωγραφίσουμε και εμείς.








 Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου επισκεφθήκαμε το Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Ζωοδόχος Πηγή" τους είπαμε τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια! Ενώ στην συνέχεια τους δώσαμε μία χριστουγεννιάτικη κάρτα που κατασκευάσαμε γι΄αυτούς, γνωρίσαμε τα παιδιά, ξεναγηθήκαμε στο χώρο τους και στα υπέροχα εργαστήριά τους!




















    Μετά την επιστροφή μας από το Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Ζωοδόχος Πηγή" πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή μας, με τίτλο "Γιορτάστε Υγιεινά με φρούτα και Λαχανικά!". Τα παιδιά μόνα τους επέλεξαν την γιορτή και τον ρόλο τους, ενώ κατασκεύασαν και το υπέροχο σκηνικό  μας!



























Χρόνια πολλάκαι Καλές Γιορτές!!!


Ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος!



1 σχόλιο: