Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Οκτώβριος-Φθινόπωρο

Οκτώβριος 2017
   Ο Οκτώβριος ήρθε στο νηπιαγωγείο μας και μας έφερε πολλές εκπλήξεις! Στην αρχή παίξαμε πολλά παιχνίδια γνωριμίας, εμπιστοσύνης και συνεργασίας για να γνωριστούμε και να συνεργαστούμε με όλους τους συμμαθητές μας. 









    Στην συνέχεια ακούσαμε το τραγούδι "Φθινόπωρο" του Antonio Vivaldi και θελήσαμε να στολίσουμε την τάξη μας Φθινοπωρινά. Μαζέψαμε ξερά φύλλα, μεταμορφωθήκαμε σε καλλιτέχνες και φτιάξαμε ο καθένας το δικό του δημιούργημα!






   Με αφορμή το φθινόπωρο ήρθε η κυρία γραμμούλα που μας έμαθε το γράμμα "Φφ" που φυσούσε δυνατά. Το φωνάξαμε, το περπατήσαμε και το βιώσαμε με διάφορους τρόπους! Όμως δεν μάθαμε μόνο αυτό... Είδαμε και το γράμμα "Αα" από το οποίο αρχίζει η Ανακύκλωση  και μάθαμε για το περιβάλλον και για τα σκουπίδια που πετάμε εμείς οι άνθρωποι. Μάθαμε πως μπορούμε να ανακυκλώνουμε το χαρτί, το αλουμίνιο, το γυαλί, το πλαστικό, τα υφάσματα και το κομπόστ! Παίξαμε και ένα ωραίο επιτραπέζιο παιχνίδι για την ανακύκλωση που μας έφεραν οι συμμαθητές μας Ειρήνη και Παναγιώτης και με το οποίο ομαδοποιήσαμε και διαχωρίσαμε τα ανακυκλώσιμα υλικά! Ενώ τέλος αποφασίσαμε να κάνουμε κι εμείς ανακύκλωση στην τάξη μας για να προστατεύουμε το περιβάλλον μας!



























   Όμως η ανακύκλωση μας άρεσε πολύ γι΄αυτό αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών και να υλοποιήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ανακύκλωσης! Ακούσαμε τραγούδια, είδαμε και σχετικά βίντεο για την Ανακύκλωση και μάθαμε πως ανακυκλώνουμε ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες και ελαστικά!
















   Έπειτα θελήσαμε να παίξουμε λίγο με το όνομά μας. Συνθέσαμε το όνομά μας βάζοντας στην σωστή σειρά ένα - ένα τα γράμματα και μετά βρήκαμε με ποιά φωνούλα αρχίζει το όνομα όλων των παιδιών, καθώς επίσης και από πόσες συλλαβές αποτελούνται τα ονόματά μας παίζοντας παλαμάκια. Στην τάξη μας ήρθε και το ρομπότ για να μας βοηθήσει να βρούμε το γράμμα που αρχίζει το όνομά μας. Βρήκε το κάθε παιδί το πρώτο γράμμα από το όνομά του επάνω στην "πίστα"  και στην συνέχεια προγραμμάτισε το ρομπότ ώστε να κινηθεί και να πάει και να βρει το γράμμα αυτό.









   Στις 28 του Οκτώβρη γιορτάσαμε την Επέτειο του "ΟΧΙ" που φώναξαν οι Έλληνες στους Ιταλούς. Διαβάσαμε σχετικά παραμύθια, μάθαμε τραγούδια, ποιήματα και παίξαμε παιχνίδια μνήμης με τις σημαίες για να ακονίσουμε το μυαλό μας! Ενώ τέλος νιώσαμε πολύ υπερήφανοι τραγουδώντας τον Εθνικό μας Ύμνο και κάνοντας παρέλαση κρατώντας τα σημαιάκια που είχαμε φτιάξει μόνοι μας!











   Όμως δεν μείναμε εκεί... η κυρία γραμμούλα μας έμαθε το "Ο ο" του Οκτώβρη και του "Όχι". Είδαμε πως το γράφουμε, πως φωνάζει, το περπατήσαμε, το ζωγραφίσαμε και περάσαμε υπέροχα!




   Τέλος πριν αποχαιρετίσουμε τον Οκτώβρη γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης!Μάθαμε την έννοια της Αποταμίευσης, την αξία των χρημάτων  και πως... Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι!












Τα λέμε σύντομα!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου