Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ταξίδι στην σχηματοχώρα

Ταξίδι στην σχηματοχώρα!
   Το ταξίδι στην σχηματοχώρα άρχισε στο νηπιαγωγείο μας με μεγάλο ενθουσιασμό! Πρώτο σχήμα που συναντήσαμε ήταν ο κύκλος, τον παρατηρήσαμε είδαμε πως είναι και ψάξαμε να βρούμε πολλούς κύκλους μέσα στην τάξη μας. Έτσι με τους κύκλους που βρήκαμε μέσα στην τάξη μας τους σχεδιάσαμε, τους ζωγραφίσαμε και τους ζωντανέψαμε! Ενώ τέλος προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε τον κύκλο χρησιμοποιώντας το σώμα μας αλλά και διάφορα υλικά που έχουμε στο νηπιαγωγείο μας.






   Έπειτα συναντήσαμε το τετράγωνο μαζί με το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο τα παρατηρήσαμε και είδαμε πως μοιάζουν λίγο. Είδαμε πως το τετράγωνο έχει τέσσερις γωνίες και τέσσερις ίσες πλευρές, ενώ το παραλληλόγραμμο έχει τέσσερις γωνίες αλλά οι πλευρές του είναι δυο μεγάλες και δυο  μικρές! Προσπαθήσαμε και βρήκαμε τετράγωνα και ορθογώνια μέσα στο νηπιαγωγείο μας, τα ζωγραφίσαμε και τα σχεδιάσαμε καθώς επίσης δημιουργήσαμε τα δικά μας με το σώμα μας αλλά και με διάφορα υλικά!





   Στην συνέχεια βρεθήκαμε με το τρίγωνο, το παρατηρήσαμε και είδαμε πως έχει τρεις γωνίες και τρεις πλευρές. Ψάξαμε κι εμείς στο νηπιαγωγείο μας να δούμε που υπάρχουν αντικείμενα με τριγωνικό σχήμα, αλλά δημιουργήσαμε και δικά μας τρίγωνα με το σώμα μας αλλά και με διάφορα υλικά. 


   

   Όμως δεν μείναμε εκεί τα σχήματα μας άρεσαν τόσο που τα αναζητήσαμε και στην Τέχνη βρήκαμε και παρατηρήσαμε πίνακες ζωγράφων που χρησιμοποιούν τα σχήματα στα έργα τους. Μας άρεσε πολύ ο πίνακας του Paul Klee "Το κάστρο και ο ήλιος" και θελήσαμε να τον φτιάξουμε και εμείς ομαδικά για να στολίσουμε την τάξη μας αλλά και ο καθένας ατομικά για να τον δημιουργήσουμε με τον δικό μας τρόπο και την δκή μας φαντασία!














Τα λέμε σύντομα!









1 σχόλιο:

  1. Ένα βραβείο σας περιμένει από το 63ο νηπιαγωγείο Ηρακλείου, για την φαντασία, την δημιουργικότητα, την φιλία, την συναδελφικότητα σας!! Καλή συνέχεια, καλές γιορτές!!
    http://63nipirakl.blogspot.gr/search/label/%CE%92%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή