Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά

Δεκέμβριος

"Δεκέμβρη μου  με πάγωσες 
και πως να ξεπαγώσω;"

     Ο Δεκέμβριος έφερε στην τάξη μας το γιορτινό κλίμα! Βάλαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και αρχίσαμε να στολίζουμε το νηπιαγωγείο μας!!! Βάλαμε όλο μας το ταλέντο για να στολίσουμε το δέντρο μας με κάθε λογής στολίδια. Όμως δεν μείναμε σε αυτά η τάξη μας μεταμορφώθηκε σε ένα απέραντο εργαστήρι, φτιάξαμε δεντράκια με διάφορες τεχνοτροπίες και υλικά, χιονονιφάδες, mobile από χαρτόνια και πυλό για να στολίσουμε στην τάξη μας! Φτιάξαμε και ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ανακυκλώσιμα υλικά για να υποδεχθούμε την σημαντικότερη γιορτή του χρόνου!






























      Ζωγραφίσαμε τα παράθυρά μας με Χριστουγεννιάτικα τοπία και γράψαμε "Καλά Χριστούγεννα" σε διάφορες γλώσσες! Αλλά και στον πίνακα της τάξης μας ένα Χειμωνιάτικο τοπίο με σπιτάκια και ελατάκια χιονισμένα!









    Αρχίσαμε την αντίστροφη μέτρηση μέχρι να φτάσουμε στις 25 Δεκέμβρη και την γιορτή των Χριστουγέννων! Μετρούσαμε κάθε μέρα αντίστροφα και τρώγαμε και ένα σοκολατάκι!





     Στην συνέχεια θελήσαμε να μάθουμε τα πάντα για την γέννηση του Χριστού. Μιλήσαμε για την Παναγία, τον Ιωσήφ και τα χαρμόσυνα νέα που τους μετέφερε ο Άγγελος. Μάθαμε όμως και για τον Ηρώδη βασιλιά και το ταξίδι των μάγων και των βοσκών μέχρι να συναντήσουν τον Ιησού στη Φάτνη.  Έτσι θελήσαμε να φτιάξουμε και εμείς την δική μας φάτνη και να την στολίσουμε κάτω από το δέντρο μας. Έπειτα διαβάσαμε πολλά Χριστουγεννιάτικα παραμύθια με κλασσικές ιστορίες αλλά και ιστορίες με ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων. Ενώ τέλος μάθαμε τα γράμματα "Χ" από τα Χριστούγεννα και "Η" από τον Ηρώδη.






















    Έπειτα μάθαμε τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς για τις 31 Δεκεμβρίου όπου φεύγει ο παλιός ο χρόνος και έρχεται ο καινούριος! Γράψαμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη που θα το στείλουμε εμείς καθώς μεταμορφωθήκαμε σε μικρά ταρανδάκια! Ενώ κατασκευάσαμε έναν Άγιο Βασίλη από ανακυκλώσιμα υλικά με την βοήθεια της κυρίας Δήμητρας Μελαθιανάκη - "Σχεδίας". Φτιάξαμε μια Χριστουγεννιάτικη κάρτα από ελεύθερο σχέδιο των παιδιών για να ανταλλάξουμε ευχές και ένα γούρι από πυλό και κορδέλες για μας πάει καλά το 2018!! Μάθαμε και το γράμμα "Δ" από τα δώρα και το γράμμα "Τ" από τους τάρανδους που τραβούν το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη.















       Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου μας επισκέφθηκε στο νηπιαγωγείο μας ο Σύλλογος εμψυχωτών θεατρικού παιχνιδιού και παίξαμε μαζί με τα παιδιά ένα χριστουγεννιάτικο θεατρικό παιχνίδι στο οποίο τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και με μεγάλο ενθουσιασμό!









        Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου υποδεχθήκαμε στο νηπιαγωγείο μας τους γονείς των παιδιών και φτιάξαμε Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και χριστουγεννιάτικα κέικ τα οποία διακοσμήσαμε με ζαχαρόπαστα και άλλα υλικά! Αλλά και Ταρανδάκια, χιονάνθρωπους και Αγιοβασιλάκια από ξύλινες κουτάλες με τα οποία παίξαμε κουκλοθέατρο!


























     Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου κάναμε την χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, υλοποιήσαμε ένα Χριστουγεννιάτικο θεατρικό παιχνίδι, τραγουδήσαμε πολλά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παραδοσιακά κρητικά κάλαντα. Ενω στο τέλος μας επισκέφθηκε ο Άγιος Βασίλης και  μας έδωσε πολλά δώρα!!! Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας!















     Τέλος τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν στην δράση "Παιχνιδομαζέματα, δωροσκορπίσματα" και έφεραν πολλά παιχνίδια για να τα δωρίσουν στα παιδιά που δεν έχουν. Και στην δράση "Εκπληρώνω κι εγώ μια ευχή" για το "Κάνε μια ευχή Ελλάδος".






Καλές γιορτές σε όλους!!!

 Υγεία και ευτυχία!!!!

Ευτυχισμένο το 2018!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου