Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ


Ο Δεκέμβριος ήρθε και μιλήσαμε για το χειμώνα. Μάθαμε ποιά ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη και φτιάξαμε μια σπηλιά για να βάλουμε τα αρκουδάκια μας για ύπνο.




Μπήκαμε σε χριστουγεννιάτικη διάθεση και στολίσαμε το δέντρο μας.

Τα παιδιά αποφάσισαν ότι ήθελαν να ανεβάσουν ένα θεατρικό έργο κι έτσι διαβάσαμε πολλά χριστουγεννιάτικα παραμύθια για να πάρουμε ιδέες.

Από τον "Μπιρλιμπίμ" γνωρίσαμε τους καλικάντζαρους και αφού μάθαμε περισσότερα γι' αυτούς, τα παιδιά αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους έργο με ήρωες τους καλικάντζαρους που κάνουν σκανταλιές στο στάβλο των ταράνδων, στο εργαστήριο των ξωτικών και στο σπίτι του Άι Βασίλη. Βρήκαν μουσική στο YouTube και σκέφτηκαν πώς να φτιάξουν το σκηνικό.

Το νηπιαγωγείο μας πήρε μέρος στη δράση "Παιχνιδομαζέματα- δωροσκορπίσματα". Μαζέψαμε παιχνίδια για να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς δώρο!


Εν τω μεταξύ, ξεκινήσαμε τις κατασκευές. Φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα σουπλά με μοτίβο...



...μπάλες για το δέντρο...
,,, γούρια από πηλό.....
και Άγιο  Βασίλη με βοήθεια από τη "Σχεδία"


Καλέσαμε τους γονείς και μας βοήθησαν να φτιάξουμε αγγελάκια....


...κηροπήγια ...

 ... και κάρτες.

 Απ' έξω γράψαμε τις ευχές στις 6 γλώσσες των χωρών του προγράμματος Εράσμους+ που παίρνουμε μέρος ( Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Εσθονικά και Σουηδικά).

Καλέσαμε το Σύλλογο εμψυχωτών θεατρικού παιχνιδιού "Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης" και πήγαμε στο Βόρειο πόλο να βρούμε τον Άι Βασίλη.




Με τη βοήθεια της κυρίας Αγγελικής φτιάξαμε κουραμπιέδες. Γράψαμε τη συνταγή, μετρήσαμε τα υλικά, χρησιμοποιήσαμε κουπάτ και το αποτέλεσμα ήταν πεντανόστιμο.  Αποφασίσαμε να κρατήσουμε λίγους για να κεράσουμε και τους γονείς.






Και έφτασε η μέρα της γιορτής! Οι γονείς ενθουσιάστηκαν από την ευρηματικότητα των παιδιών τους, τα χειροκρότησαν και χορέψαμε όλοι μαζί το αγαπημένο τραγούδι των παιδιών "Χρόνια πολλά".








Έκπληξη! Ο Άγιος Βασίλης μας επισκέφτηκε και μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά!




Και του χρόνου !Πολλές ευχές σε όλους εσάς! Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος!




1 σχόλιο: