Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

25η Μαρτίου

Επέτειος 25ης Μαρτίου 1821
     Φέτος ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου άρχισε νωρίς στο Νηπιαγωγείο μας. Μάθαμε για την επανάσταση των Ελλήνων που αντιστάθηκαν στην Τούρκικη σκλαβιά και για τους Έλληνες ήρωες που πολέμησαν και θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Μάθαμε τραγούδια και ποιήματα ενώ κάναμε κατασκευές και ζωγραφιές για να στολίσουμε την τάξη μας. Μάθαμε τα γράμματα ε, λ, μ μετρήσαμε τσολιάδες και προσθέσαμε μέχρι το 10.








































     Στην συνέχεια μάθαμε πως στις 25 του Μάρτη θα έχουμε διπλή γιορτή, γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Παρατηρήσαμε την εικόνα του Ευαγγελισμού που φαίνεται η Παναγία να δέχεται από τον Άγγελο ένα κρίνο και μαζί με αυτόν και τα χαρμόσυνα νέα ότι θα γεννήσει τον γιό του Θεού. Έτσι με αφορμή τις δύο γιορτές και την Παγκόσμια Ημέρα ποίησης στις 21 Μαρτίου τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με σχετικά ποιήματα τα οποία στην συνέχεια τα εικονογράφησαν ομαδικά σε τρεις ομάδες.












     Τέλος στις 23 Μαρτίου γιορτάσαμε την 25η Μαρτίου είπαμε ένα ποίημα για την Πατρίδα μας, τραγουδήσαμε τα "κλεφτόπουλα", τον "Θούριο" του Ρήγα και τον "Ύμνο εις την Ελευθερία" του Διονύσιου Σολωμού. Ενώ τέλος κάναμε παρέλαση κρατώντας την Ελληνική σημαία ακούγοντας εμβατήρια!








Και του Χρόνου!!! 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου