Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Ο Μάρτιος στο κλασικό τμήμα


Ήρθε η Άνοιξη! Την υποδεχτήκαμε με μια κατασκευή και φορέσαμε μαρτάκια για να μη μας κάψει ο ήλιος του Μάρτη. Διακοσμήσαμε και τα παράθυρα της τάξης μας με ανοιξιάτικες εικόνες.










Στις 6 Μαρτίου, Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, τα παιδιά μίλησαν για το ποια  θεωρούν αποδεκτή συμπεριφορά και ποια όχι, ποιες συμπεριφορές τα πληγώνουν και ποιες τα χαροποιούν. Τις σκέψεις τους τις αποτύπωσα στο χαρτί και φτιάχτηκε αυτή η ομαδική εργασία.


Στις 13 Μαρτίου παρακολουθήσαμε την ταινία "Γατοξόρκι". Μέσα από πολλές περιπέτειες και καταστάσεις που προκαλούν γέλιο, ο ήρωας Λίνο τελικά ανακαλύπτει ότι πρέπει να αγαπάς και να αποδέχεσαι τον εαυτό σου. Τα παιδιά απόλαυσαν την ταινία, ιδιαίτερα εκείνα που πήγαν πρώτη φορά στον κινηματογράφο.

Για την 25η Μαρτίου, Φτιάξαμε ατομικές και ομαδικές εργασίες. Τα κορίτσια χρωμάτισαν τις ποδιές τους (όπως παλιά τα κορίτσια τις κεντούσαν) για να τις βάλουν στη γιορτή. 
Στις 23 Μαρτίου καλέσαμε και τους γονείς να μας καμαρώσουν. Τα παιδιά είπαν ποιήματα και τραγούδησαν φορώντας τα φεσάκια, τις φουστανέλες και τις ποδιές τους .









Πλησιάζει το Πάσχα και έχουμε πολλές δουλειές. Τα παιδιά έκαναν πολλές κατασκευές: έβαψαν βαζάκια για να κάνουν φαναράκια, έφτιαξαν αυγοθήκες, κάρτες , πήλινα αυγά , πασχαλινά καλαθάκια που γέμισαν με βαμμένα αυγά από φελιζόλ, κανονικά και σοκολατένια, καλάθια από φίλτρο καφέ και πασχαλινές ευχές για όλα τα παιδιά του κόσμου.













Ακόμη, έβαψαν αυγά για να τα βάλουν στα καλάθια τους.




Με τη βοήθεια των γονέων συγκεντρώσαμε τρόφιμα, τα οποία δώσαμε στο "χαμόγελο του παιδιού" ώστε να καλυφθούν ανάγκες άπορων οικογενειών της πόλης μας. 

Καλό Πάσχα σε όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου