Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Κινητικότητα στη Ρουμανία στα πλαίσια του σχεδίου Εράσμους +

Οι νηπιαγωγοί Αμαλία Σηφάκη και Ειρήνη Σπυριδάκη έλαβαν μέρος στην κινητικότητα που οργανώθηκε από το νηπιαγωγείο Gradinita Romano-Catolica cu Program Prelungit "Szent Imre" στην πόλη Κλουζ Ναπόκα στη Ρουμανία το διάστημα 20/02/23- 24/02/23. Το νηπιαγωγείο λειτουργεί με 4 τμήματα με ηλικίες από 1-6 έτη.Στεγάζεται σε ένα παλιό αλλά καλοδιατηρημένο κτήριο και διαθέτει μεγάλες αίθουσες, γραφεία Διευθύντριας, προσωπικού, νοσοκόμας και λογοθεραπείας, κουζίνα και μια μεγάλη αυλή εξοπλισμένη με κούνιες, τραμπολίνα, τραμπάλες, αισθητηριακό μονοπάτι και χώρο φύτευσης.



Την πρώτη μέρα τα παιδιά ήταν μασκαρεμένα και έκαναν αποκριάτικες δραστηριότητες.Στο τέλος, έκαψαν μια κούκλα από άχυρο που συμβολίζει το τέλος του χειμώνα. Μας παρουσίασαν το Ρουμανικό εκπαιδευτικό σύστημα και παρουσιάσαμε τα παραμύθια που έχουμε φτιάξει στο πρόγραμμα Lapoda.Επισκεφτήκαμε τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης της Κλουζ και το απόγευμα έγινε αποκριάτικο πάρτυ στην αυλή του σχολείου.






 

 
 Τη δεύτερη μέρα επισκεφτήκαμε το λαογραφικό Μουσείο Κάλλος Ζόλταν, όπου ζωγραφίσαμε τσάντες με την τεχνική μπατίκ και το κάστρο Μπονσίντα, όπου μας έκαναν μάθημα μεσαιωνικών χορών.




Την τρίτη μέρα παρακολουθήσαμε δραστηριότητες παραμυθιών και επισκεφτήκαμε την Αντιδήμαρχο Παιδείας και τον Καθολικό Επίσκοπο της Κλουζ. Ξεναγηθήκαμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ και ανεβήκαμε στο καμπαναριό που έχει πανοραμική θέα σε όλη την πόλη.
                                                  









Την τέταρτη μέρα επισκεφτήκαμε το ορυχείο αλατιού στην Τούρντα και την εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ στην Άλμπα Ιούλια. 




Η μετακίνηση αυτή μας έδωσε πολλές νέες ιδέεες και πρακτικές τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στις τάξεις μας, ώστε να εμπλουτίσουμε το μάθημά μας. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου