Τρίτη 2 Μαΐου 2023

 Απρίλιος (Τμήμα 2)

Έφτασε και ο Απρίλης, ο δεύτερος μήνας της αγαπημένης μας Άνοιξης.

Οι προετοιμασίες για το Πάσχα συνεχίζονται... και με τη βοήθεια της κυρίας Δήμητρας φτιάξαμε Λαζαράκια από αλατοζύμη και αυγοθήκες σε σχήμα λουλούδι, από ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης, φτιάξαμε πασχαλινές κάρτες με κίτρινα κοτοπουλάκια, στις οποίες γράψαμε τις ευχές μας για ένα όμορφο Πάσχα! Κατασκευάσαμε κοτούλες καλαθάκια και βάλαμε μέσα τα κόκκινα αβγουλάκια, που βάψαμε με τα χεράκια μας, από κόκκινο γκοφρέ χαρτόνι. Επιπλέον, φτιάξαμε μικρά βιβλιαράκια με τα έθιμα του Πάσχα, παίξαμε παιχνίδια μουσικοκινητικά και κυνήγι χαμένων πασχαλινών αυγών. 

Ακολουθεί η εκδρομή στο Καταλαγάρι! Εκεί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, απολαύσαμε το παραμύθι "Το χαρούμενο λιβάδι", το οποίο μας αφηγήθηκε η κυρία Ορφανουδάκη και έπειτα το δραματοποιήσαμε. Στη συνέχεια, ακολούθησε εξόρμηση στη φύση, πεζοπορία, παρατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, συλλογή λουλουδιών και δημιουργία ατομικού φυτολογίου από ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι διακοπές του Πάσχα ήρθαν και έφτασαν στο τέλος τους, οπότε επιστρέφουμε στην παρεούλα μας... Αφού αρχικά μοιραστήκαμε τις αναμνήσεις μας από τις γιορτινές μέρες του Πάσχα, μιλήσαμε για τα λουλούδια. Γνωρίσαμε το αρχικό γράμμα Λ,λ, το γράψαμε, φτιάξαμε πίνακες ζωγραφικής με θέμα τα λουλούδια (χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά, όπως μακαρόνια και βαμβάκι) και παίξαμε πολλά μουσικοκινητικά παιχνίδια.














































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου