Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Απρίλιος στο 4ο τμήμα

Ήρθε ο Απρίλης και η φύση ευωδιάζει! Οι μέρες μας γεμίζουν με ήλιο και μελωδίες πουλιών! Είμαστε πολλοί χαρούμενοι!






Το 2ο παιδί της άνοιξης, έφερε μαζί του μία από τις πιο αγαπημένες μας γιορτές: την παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου!
Γι' αυτό προσκαλέσαμε τη συγγραφέα κ. Νίκη Δεληκανάκη, η οποία ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στο κάλεσμά μας. Γνωρίσαμε τα παραμύθια που έχει γράψει η ίδια, τα οποία μας τα παρουσίασε με διαδραστικό και άκρως διασκεδαστικό τρόπο, αλλά και τα αγαπημένα της παραμύθια από την Γαλλία, την Αμερική και τη Ρωσία. Η επίσκεψη της αποτέλεσε έμπνευση για όλους μας και την ευχαριστούμε πολύ!!
















Έπειτα σε δεύτερο χρόνο, εξιστορήσαμε τα αγαπημένα μας παραμύθια κ φτιάξαμε ένα δώρο για εκείνα! Έναν σελιδοδείκτη με τον αγαπημένο μας ήρωα! 










Το Πάσχα πλησιάζει και οι προετοιμασίες συνεχίζονται! 
Αφού μιλήσαμε για τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα, καταπιαστήκαμε με τις πασχαλινές μας κατασκευές. Έτσι, με τη συνδρομή της εικαστικού κ. Δήμητρας Μηλαθιανάκη τα παιδιά έφτιαξαν λαζαράκια από αλατοζύμη και αυγοθήκες από ανακυκλώσιμα υλικά. 
Επίσης, φτιάξαμε πασχαλινές κάρτες και καλαθάκια για να στολίσουμε το σπίτι μας! Υποδεχτήκαμε και την κ. Ελευθερία, μαμά του Εμμανουήλ μας, η οποία μας βοήθησε να βάψουμε τα αυγουλάκια μας και μια άλλη μέρα την κ. Ράμα, μαμά του Αντνάν μας, η οποία μας κέρασε ένα παραδοσιακό χειροποίητο γλυκό τυροπιτάκι από τη Συρία. Μάλιστα ο Εμμανουήλ, τη μέρα που ήρθε η μαμά του, μας χάρισε επιτραπέζια παιχνίδια και ένα πασχαλινό βιβλίο!! Σας ευχαριστούμε πολύ! Πάντα απολαμβάνουμε τις επισκέψεις των γονιών μας στην τάξη!!
Εκείνες τις μέρες παίζαμε πασχαλινά μαθηματικά και γλωσσικά παιχνίδια και προγραμματίσαμε την αγαπημένη μας μελισσούλα bee bot να ενώσει τα έντομα με τα πασχαλινά τους αυγά.
Φυσικά, δεν έλειπε ο χορός, το τραγούδι και το κυνήγι του πασχαλινού αυγού στον κήπο του σχολείου!























                                               




                                         














































Τον Απρίλη, λίγο πριν κλείσουμε για τις διακοπές του Πάσχα, πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στο χωριό Καταλαγάρι! Εκεί μας υποδέχτηκε η κ. Ορφανουδάκη με την οποία δραματοποιήσαμε το παραμύθι "Το χαρούμενο λιβάδι" και έπειτα περιηγηθήκαμε στους αγρούς, μαζέψαμε λουλούδια και λιαστήκαμε! Στο τέλος, με τα λουλούδια που συλλέξαμε κατασκευάσαμε ατομικό φυτολόγιο από ανακυκλώσιμα υλικά. Περάσαμε πολύ όμορφα και σε αυτή την εκδρομή!

                                   

                                    

























Όταν επιστρέψαμε από τις διακοπές του Πάσχα και αφού μοιραστήκαμε τις εμπειρίες μας στην παρεούλα,  μερικά από όσα κάναμε ήταν να θυμηθούμε τη συμμετρία και να "φυτέψουμε" λουλούδια από γράμματα και αριθμούς!
Μέσα από ανοιξιάτικους πίνακες, βρήκαμε την έμπνευση να ζωγραφίσουμε τα παράθυρα της τάξης μας ανοιξιάτικα και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο και λουλουδένιο!








                                             

                                            






                                    

                                  










                                Σας χαιρετάμε και δίνουμε ραντεβού το Μάιο!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου