Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Ιούνιος στο 4ο τμήμα

 Καλώς μας ήρθε ο Ιούνιος, καλό μας καλοκαίρι!



Η αγαπημένη μας εποχή έφτασε κι εμείς την υποδεχτήκαμε με ένα ποίημα το οποίο μελοποιήσαμε και παίξαμε με τα μουσικά μας όργανα!


Τι μας φέρνει λοιπόν το καλοκαίρι; Μα φυσικά τον ήλιο, τα καλοκαιρινά φρούτα, τα κελαηδίσματα των πουλιών και μια αστείρευτη όρεξη για τρέλες και παιχνίδια! Μάθαμε για όλα όσα κάνουμε αυτή την εποχή του χρόνου και μάλιστα με τη βοήθεια των μαθητών της Ε' τάξης του 37ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Οι μαθητές, λοιπόν, της κυρίας Αναστασίας, μπήκαν στην τάξη μας και ανέλαβαν τα ηνία, από τις δικές μας κυρίες, για να μας διδάξουν με διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο. Η επίσκεψη  τους ήταν απολαυστική και αποτέλεσε έμπνευση για τους μικρούς μας μαθητές...πού ξέρετε μπορεί στο μέλλον να βρίσκονται εκείνοι στη θέση τους!!












Όταν βγήκαμε από τις τάξεις, επειδή δεν θέλαμε να αποχωριστούμε τους μεγάλους μας φίλους κατευθείαν, χορέψαμε και παίξαμε όλοι μαζί για πολλή ώρα! Περάσαμε φανταστικά και τους ευχαριστούμε πολύ!!!









Όμως, η συνεργασία με το 37ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου δε σταμάτησε εδώ για τον Ιούνιο, αφού σε συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς της Α' τάξης τα νηπιάκια μας είχαν την ευκαιρία να μπουν στην τάξη και να παρακολουθήσουν το μάθημα της θεατρικής αγωγής. Αυτό έγινε στα πλαίσια της "Ομαλής μετάβασης" από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, όπου τα παιδιά πήραν μια γεύση για το τι έπεται του χρόνου, ψώνισαν από το κυλικείο και έπαιξαν χαρούμενα στη μεγάλη αυλή του δημοτικού. Ευχαριστούμε πολύ το 37ο Δημοτικό Σχολείο για αυτή την εξαιρετική  δυνατότητα που είχαμε!!










Στις 2 Ιουνίου η μέρα ήταν πολύ βροχερή και η διάθεση μας ουδόλως καλοκαιρινή! Όμως αυτό άλλαξε γρήγορα χάρη στον κ. Μανώλη, μπαμπά της φίλης μας Μελίνας από το τμήμα 5, πού μας επισκέφθηκε και με τη μουσική του μας ταξίδεψε και μας ξεσήκωσε! Τον ευχαριστούμε πολύ, τα περάσαμε τέλεια!!











Αργότερα, εκείνη τη μέρα βρήκαμε το καλοκαίρι μέσα σε ένα μεγάλο κοχύλι, μία μπουρού! Αφουγκραστήκαμε τον ήχο που έβγαινε από το εσωτερικό του και παρασυρθήκαμε σε μία απάνεμη παραλία! Έπειτα, υπό τους ήχους των κυμάτων να ακούγονται απαλά, μπήκαμε σε κυκλικό σχηματισμό και κάναμε άσκηση χαλάρωσης, κατά την οποία το κάθε παιδί ακουμπούσε την πλάτη του μπροστινού του και εφάρμοζε κυκλικές και γραμμικές κινήσεις! Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά συνδέθηκαν περισσότερο, χαλάρωσαν και εμπιστεύτηκαν το ένα το άλλο! Ανά τακτά διαστήματα ερωτήσεις όπως: "Νοιώθεις καλά;", "Η πίεση πώς σου φαίνεται;" τα βοηθούσαν να επικοινωνήσουν και να εκφράσουν την ανάγκη και την ικανοποίησή τους τους εκείνη τη στιγμή.












Στις 7 Ιουνίου μας επισκέφτηκε η κ. Δώρα, μαμά του φίλου μας Παύλου από το τμήμα 2, μαζί με τη συνάδελφό της στο Λιμενικό Σώμα κ. Αμαλία και τον φίλο τους τον κύριο Χταπόδι! Όλοι μαζί μας μίλησαν για τους κανόνες ασφάλειας που πρέπει να θυμόμαστε και να τηρούμε πάντα στη θάλασσα, αλλά και για την αυξημένη ρύπανση στις παραλίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όσα μάθαμε εκείνη τη μέρα ήταν αναγκαία και χρήσιμα και τις ευχαριστούμε πολύ!!














Στις 8 Ιουνίου, πραγματοποιήσαμε ημερήσια εκδρομή γονείς και παιδιά!!  Aφού, λοιπόν, κάναμε πικ νικ στο γκαζόν του χώρου που μας φιλοξένησε, έπειτα παίξαμε ποδόσφαιρο, ουρίτσες, φιδάκι, μουσικές καρέκλες και δοκιμασίες survivor. Στο τέλος, χορτασμένοι από τα παιχνίδια και πεινασμένοι με κοιλίτσες που γουργούριζαν φάγαμε το μεσημεριανό μας και πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Ήταν μια μέρα ζεστή αλλά γεμάτη όμορφες εμπειρίες και σας ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς!!





































Το καλοκαίρι είναι και η εποχή των παγωτών, όλοι το ξέρουν αυτό! Φυσικά εμάς μας αρέσουν πολύ, τόσο πολύ που αποφασίσαμε να τα φτιάξουμε στο σχολείο παρέα με την κ. Άννα, μαμά του φίλου μας Κωνσταντίνου και της φίλης μας Νίκης. Το εγχείρημα πέτυχε και το παγωτό από τα χεράκια μας ήταν πεντανόστιμο!! Αν θέλετε τη συνταγή, σας τη γράφουμε παρακάτω...σλουρπ!!

                                            

















...και κάπως έτσι μπήκαμε στην τελική γραμμή τερματισμού του σχολικού έτους 2022-23!
Οι τελευταίες τρεις μέρες ήταν αφιερωμένες στη χαρά, την ξεγνοιασιά, τη δημιουργία, δίχως να μας νοιάζουν και πολύ τα γράμματα και οι αριθμοί! Αυτό που μας έμενε ήταν να βγάλουμε λίγο ακόμα τον εαυτό μας προς τα έξω, να δείξουμε τα ταλέντα μας και να απελευθερωθούμε μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια με το νερό.
Έτσι τη Δευτέρα 12 Ιουνίου διοργανώθηκε έκθεση εικαστικών, όπου οι θαυμαστές δημιουργίες των μαθητών μας στόλισαν τον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να  τις θαυμάσουν.












Την Τρίτη 13 Ιουνίου, κάποιοι φόρεσαν τα μαγιό τους και μερικοί άλλοι έβγαλαν τις μπλούζες τους.....όμως όλοι, μα όλοι διασκέδασαν και γέλασαν με την ψυχή τους! Αφορμή ήταν τα οργανωμένα παιχνίδια νερού, τα όποια σύντομα εξελίχθηκαν σε κατάβρεγμα με κουβάδες, κουβαδάκια, ποτηράκια, λάστιχο...ό,τι έβρισκαν τα παιδιά μπροστά τους! Κατά γενική ομολογία ήταν η "καλύτερη μέρα"!!













Για την Τετάρτη 14 Ιουνίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας, μας φύλαγε την καλύτερη έκπληξη, αφού μας επισκέφτηκε ο παγωτατζής με το καρότσι του!! Σύντομα, όλες οι μουρίτσες γέμισαν λιωμένο παγωτό και ευτυχία. Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογό μας για αυτή την εμπειρία που έζησαν τα παιδιά μας. Ήταν καταπληκτική και αυτή η  μέρα γεμάτη με γέλια, χορούς, αγκαλιές και φιλιά αποχαιρετισμού!














Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα από όσα ζήσαμε μαζί με τα παιδιά μας αυτές τις μέρες, από όσα νιώσαμε, όσα μάθαμε, όσα δημιουργήσαμε και όσα μοιραστήκαμε. Όσο πολύχρωμες ήταν αυτές οι μέρες ευχόμαστε να είναι όλα τα μαθητικά τους χρόνια, γεμάτα όνειρα, χαρές και επιτυχίες! Είναι όλα τους μοναδικά πλάσματα!




Αποχαιρετάμε, λοιπόν, τα νηπιάκια μας με μεγάλη συγκίνηση και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σεπτέμβριο με τα προνηπιάκια μας, που θα γίνουν κοτζάμ ΝΗΠΙΑ!!!


Καλό καλοκαίρι!!

Σας αγαπάμε πολύ,
Ειρήνη και Έλλη




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου