Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Δεκέμβριος στο 3ο τμήμα

 Δεκέμβριος

"Δεκέμβρη με τα κρύα σου και πώς θα ξεκρυώσω..."

    Έφτασε ο Χειμώνας με το πρώτο του παιδάκι τον Δεκέμβριο και εμείς τον υποδεχθήκαμε στολίζοντας το δέντρο και όλη τη τάξη μας γιορτινά! Αρχίσαμε να μετράμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα και κάθε μέρα μας περίμενε μια έκπληξη!



















    Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση "Τα χρυσά κλαδιά" από την θεατρική ομάδα «Χωρομορφές», στην αίθουσα εκδηλώσεων που μας παραχώρησε το 37ο Δημοτικό, τους ευχαριστούμε πολύ!










    Στις 7 Δεκεμβρίου μας επισκέφθηκε στο νηπιαγωγείο μας η συγγραφέας Ελένη Μπετεινάκη και παρέα με τους ήρωες των παραμυθιών της, ζωντάνεψε τα παραμύθια της μπροστά στα μάτια των μικρών παιδιών!











Αυτό το μήνα μάθαμε τα γράμματα Χχ από τα Χριστούγεννα και το Ττ από τον Τάρανδο και τους αριθμούς 4 και 5











    Αυτόν το μήνα, μιλήσαμε για τη γιορτή των Χριστουγέννων που πλησιάζει. Γνωρίσαμε την Ιστορία της Γέννησης του Χριστού και ζωγραφίσαμε γεγονότα από την Ιστορία της Γέννησης του Χριστού. Μιλήσαμε για τα έθιμα των Χριστουγέννων, τα ζωγραφίσαμε, τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάναμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Μιλήσαμε για την Πρωτοχρονιά και τα ήθη και έθιμα της χώρας μας. Γράψαμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη και φτιάξαμε με διάφορα υλικά και τεχνικές τον Άγιο Βασίλη, Ταράνδους και άλλα πολλά! Διαβάσαμε χριστουγεννιάτικα παραμύθια, όπως Ένα ελατάκι για τον Τάκη, Ένα δώρο για τον καθένα κτλ.. Ενώ τέλος παίξαμε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια. 





































    Ακόμη, τον μήνα αυτόν, κάναμε στην τάξη μας τρία χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, στα οποία εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς δημιουργήσαμε από κοινού. Στο πρώτο εργαστήριο φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και βάψαμε πήλινα αντικείμενα για το παζάρι του νηπιαγωγείου μας. Στο δεύτερο εργαστήριο από αυτά, κατασκευάσαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες. Xρησιμοποιώντας πολύχρωμα χαρτόνια, κουμπάκια, πομ πον και πούλιες, δημιουργήσαμε τις χριστουγεννιάτικες κάρτες μας. Στο τρίτο εργαστήριο η κυρία Κάλλια μαμά του φίλου μας Γιώργου έφερε χριστουγεννιάτικα μπισκότα και άλλα υλικά για να τα στολίσουν παρέα γονείς και παιδιά. Ευχαριστούμε πολύ τον παππού του συμμαθητή μας Γιάννη Χ. που μας πρόσφερε όμορφους πήλινους κουμπαράδες, ρόδια και μήλα, καθώς και όλους τους γονείς που με την παρουσία τους στήριξαν το έργο μας!









 

 















    Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Ελένη μαμά της Αρετούσας που μοιράστηκε με τα παιδιά μας ωραία παραμύθια  που μας ταξίδεψαν… αλλά και δραστηριότητες που ενθουσίασαν τα παιδία μας!!! Τέλος μέσω του open play έδωσε στους μαθητές μας υλικά να δημιουργήσουν και να αλληλεπιδράσουν δημιουργικά!!











    Όμως τον τελευταίο μήνα του χρόνου είχαμε πολλές επισκέψεις στο νηπιαγωγείο μας… Ήρθαν τα παιδιά του 37ου Δημοτικού για να μας τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μας επισκέφθηκαν οι υπέυθυνοι από τα Παιδικά Χωριά SOS να τους δώσουμε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που πρόσφεραν τα παιδιά και οι γονείς του νηπιαγωγείου μας. Καθως επίσης και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων  οργάνωσαν ένα Χριστουγεννιάτικο Παζάρι. Τέλος μας επισκέφθηκε ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του και έδωσαν δώρα στους μικρούς μαθητές μας! Σας ευχαριστούμε όλους για την στήριξη και την συμπαράστασή σας!!!  




















Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία!!!
Ραντεβού τον νέο χρόνο!!!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου