Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Δεκέμβριος στο 4ο τμήμα

Μας έφτασε ο Δεκέμβρης, εμπρός βήμα ταχύ! Το δέντρο να στολίσουμε, να γίνει η τάξη λαμπερή! 




Αυτό το μήνα οι κατασκευές έχουν την τιμητική τους και τα μικρά χεράκια το απολαμβάνουν!! 

Έτσι λοιπόν, πήραμε ένα αγαπημένο μας υλικό -τον πηλό- και πλάσαμε γούρια με πολλή αγάπη για το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων του Νηπιαγωγείου μας!




Πώς σας φαίνονται;




Όλοι μικροί και μεγάλοι με τη συνεισφορά τους ενώθηκαν, για να γίνει πραγματικότητα το παζάρι και να συγκεντρωθούν χρήματα για το σχολείο μας. Σας ευχαριστούμε πολύ!!











Αργότερα, τα μικρά χεράκια άφησαν πάλι τα αποτυπώματά τους πάνω στον πηλό για να τα μεταμορφώσουν σε αγιοβασιλάκια, μόλις στεγνώσουν.







Μία μέρα εντελώς ξαφνικά βρήκαμε στην τάξη μας τον Τζινγκλ και τον Ντιγκλ, τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη, άρτι αφιχθέντα  από τον Βόρειο Πόλο. Η επίσκεψη των ξωτικών συνοδεύτηκε με την πρώτη αποστολή για τα παιδιά, που ήταν να φτιάξουν ένα γιγάντιο χριστουγεννιάτικο δέντρο.




Εκείνη τη μέρα περάσαμε υπέροχα, παίξαμε με τα ξωτικά και η χριστουγεννιάτικη μαγεία γέμισε τις καρδιές μας. Βγάλαμε και μία αναμνηστική φωτογραφία για να θυμόμαστε πάντα αυτές τις στιγμές! Μακάρι να έρθουν πάλι!


Έπειτα από μερικές μέρες που τα παιδιά συνεργάστηκαν με αρμονία και αφοσίωση, ολοκληρώθηκε το δέντρο και με πολλή χαρά στόλισαν τον πίνακα με αυτό.







Χριστούγεννα σημαίνει δημιουργία και φαντασία, έτσι δε μπορούσαμε να αφήσουμε την τάξη μας χωρίς χριστουγεννιάτικη διακόσμηση! Με τη βοήθεια των ξωτικών, βάψαμε τα παράθυρά μας και το διασκεδάσαμε!






Στην αρχή του μήνα παρακολουθήσαμε και την θεατρική παράσταση "Τα χρυσά κλαδιά" από το θέατρο Μορφές, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 37ου Δημοτικού. Μας την  παραχώρησαν με πολλή χαρά και τους ευχαριστούμε πολύ γι'αυτό!



Στο σχολείο μας είχαμε πολλές υπέροχες επισκέψεις αυτόν τον μήνα.

Μας επισκέφθηκε η συγγραφέας Ελένη Μπετεινάκη με τις υπέροχες κούκλες και τα ξωτικά της, τα οποία μοιράστηκαν μαζί μας ιστορίες. Με το μαγικό της μολύβι μας έδειξε και το πώς φτιάχνονται τα βιβλία.



Μας επισκέφθηκε, επίσης, η Β τάξη του 37ου Δημοτικού Σχολείου  και τα παιδιά μας τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.



Ήρθε και εκείνος που ΟΛΟΙ περιμένουν με μια δόση γλυκιάς ανυπομονησίας και μας χάρισε τόσα πολλά χαμόγελα με την άφιξή του...μα δεν είναι άλλος από τον αγαπητό μας Άγιο Βασίλη!!








Και φυσικά δεν γίνεται να ξεχάσουμε τις επισκέψεις μαμάδων και γιαγιάδων στα χριστουγεννιάτικα εργαστήριά μας, οι οποίες μετατράπηκαν σε μικρά ξωτικά και όλοι μαζί φτιάξαμε υπέροχες χριστουγεννιάτικες κατασκευές.






Ο Δεκέμβριος έγινε ακόμα πιο συναρπαστικός, αφού παίξαμε πολλά παιχνίδια γνωστικά και κινητικά










και δημιουργικός, αφού οι κατασκευές συνεχίστηκαν με πουανσέντιες, χριστουγεννιάτικες κάρτες, ταρανδάκια από ρολό χαρτί 




και χιονισμένα χριστουγεννιάτικα τοπία.




Μία μέρα, δίχως να το περιμένουμε τα ξωτικά μας έστειλαν τη 2η αποστολή,


όπου ρίξαμε τα ζάρια από το  "Rory's story cubes" και η ιστορία αποκαλύφθηκε από μόνη της.





Τα παιδιά τώρα πια ανυπομονούσαν για την επομένη αποστολή και αυτή δεν άργησε να έρθει.


Έτσι, τα μικρά χεράκια στρώθηκαν στη δουλειά και δημιουργήσαν τη δική τους ξεχωριστή φάτνη.





Η 4η και τελευταία αποστολή μας μεταμόρφωσε σε μικρούς ζαχαροπλάστες με μπόλικο ταλέντο, όπως αποδείχθηκε!!



Σηκώσαμε μανικάκια και φτιάξαμε τα πιο ονειρεμένα μπισκότα, πασπαλισμένα με πολλή-πολλή τρούφα και ακόμα περισσότερη αγάπη! 






Αγαπημένα μας ξωτικούλια σας ευχαριστούμε πολύ για τη χαρά που μας δώσατε με την επίσκεψή σας και ανυπομονούμε να συναντηθούμε ξανά..αλλά μέχρι τότε που και που θα φοράμε πεταχτά και μυτερά αυτιά όπως τα δικά σας για να σας θυμόμαστε!








Όμως τα Χριστούγεννα, όπως όλοι ξέρουμε κάνουν την εμφάνιση τους και οι καλικάντζαροι. Φυσικά από την τάξη μας δε γινόταν να λείπουν!! Έτσι λοιπόν, μικρά καλικαντζαράκια ήρθαν και αναστάτωσαν την τάξη μας με τις υπέροχες σκανταλιές τους.





Αχ αυτός ο Δεκέμβριος, θα μας μείνει αξέχαστος! Παίξαμε, μάθαμε, διασκεδάσαμε, μεταμορφωθήκαμε,



είδαμε σινεμά με συνοδεία ποπ κορν στην τάξη μας






μα παράλληλα δεν αμελήσαμε κάτι πολύ σημαντικό, που είναι η προσφορά. 
Σαν άλλοι Αγιο-Βασίληδες κι εμείς, συμμετείχαμε, στην κοινωνική δράση αλληλεγγύης "παιχνιδομαζέματα-δωροσκορπίσματα" που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός LOVE RADIO.
Ανοίξαμε, το μεγάλο μας σάκο και βάλαμε μέσα δώρα λογής-λογής, μαζί με την ευχή να κάνουν πολλά παιδιά ευτυχισμένα αυτά τα Χριστούγεννα.




Η μαγεία αυτής της εποχής μας άγγιξε και η αγάπη φώλιασε στις παιδικές μας καρδιές και τις ζέστανε!!



Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου!

💓









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου