Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Σεπτέμβριος

Σεπτέμβριος ο τρυγητής
     Οι πρώτες μέρες του μήνα πέρασαν με πολύ παιχνίδι στην αυλή αλλά και στις γωνιές της τάξης! Θελήσαμε να γνωρίσουν τα παιδιά όλα τα παιχνίδια και τα υλικά αλλά και να μάθουν να συνεργάζονται, να μοιράζονται  και να ακολουθούν τους κανόνες της τάξης.






     Στην συνέχεια προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε το πρώτο γράμμα από το όνομά μας. Ψάξαμε, το βρήκαμε, είδαμε πως φωνάζει και είδαμε με ποιούς φίλους μας έχουμε το ίδιο γράμμα. Αφού παρατηρήσαμε το κάθε γράμμα, το χαϊδέψαμε με τα δαχτυλάκια μας για να δούμε το σχήμα του και το στολίσαμε ο καθένας με όποια χρώματα και υλικά ήθελε! 













     Παίξαμε παιχνίδια λεπτής κινητικότητας δουλέψαμε τα χέρια μας με διάφορα υλικά ατομικά αλλά και ομαδικά!










     Μιλήσαμε για τον τρύγο και το σταφύλι! Ήρθε η κυρία αμπελίτσα μας μίλησε για τα παιδάκια της τον σταφυλάκη, την σταφιδούλα, τον κρασάκη, τον ξυδάκη και την ρακούλα. Τα παιδιά έφεραν πολλά σταφύλια τα οποία δοκιμάσαμε, σταφίδες, μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, σταφιδόψωμο και σταφιδωτά. Μυρίσαμε κρασί, ρακί, πετιμέζι και αναγνωρίσαμε το άρωμά τους. Ενώ τέλος είπαμε τον μύθο του του Διόνυσου με τους πειρατές τον οποίο και δραματοποιήσαμε!













    Στις 30 Σεπτεμβρίου γιορτάσαμε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Είδαμε πολλά αθλήματα και αθλητές στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας άθλημα και παίξαμε πολλά αθλήματα στην αυλή. Περπατήσαμε στην δοκό ισορροπίας, παίξαμε ποδόσφαιρο και κάναμε αγώνες στο τρέξιμο. Τέλος φτιάξαμε μια αφίσα με παιδιά που παίζουν στην αυλή για να δείξουμε πως είμαστε όλοι ίσοι.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου