Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Νοέμβριος

"Νοέμβρης ο σποριάς..."
    Ο Νοέμβρης ο σποριάς έφτασε... και μαζί του έφερες σπόρους πολλούς! Τους παρατηρήσαμε είδαμε ότι έχουν διαφορετικό σχήμα, χρώμα και μέγεθος και βοηθήσαμε τους γεωργούς να σπείρουν! Ακούσαμε το τραγούδι "ο γεωργός πάει στον αγρό", φτιάξαμε σκιάχτρα για να προστατεύσουμε τα σπαρτά μας από τα πουλιά, μάθαμε το γράμμα "Σ σ" από την σπορά, τους αριθμούς "1, 2" και το σχήμα τρίγωνο!
          






































     Στις 11 Νοεμβρίου γιόρταζε ο Προστάτης της πόλης μας ο Άγιος Μηνάς μιλήσαμε για την ιστορία του και μεταμορφωθήκαμε σε εικονογράφους για να ζωγραφίσουμε την εικόνα του!




    Στις 17 του Νοέμβρη μιλήσαμε για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, διαβάσαμε τα παραμύθια "Τενεκεδούπολη" και " Η Κυρά Δημοκρατία", μιλήσαμε για την Δημοκρατία και την Δικτατορία, ζωγραφίσαμε περιστέρια που συμβολίζουν την ειρήνη και τον πίνακα του Αλέκου Φασιανού για την "Αποκατάσταση της Δημοκρατίας". Μάθαμε πολλά τραγούδια, και δουλέψαμε ομαδικά για να κατασκευάσουμε ένα πανό, την Δημοκρατία και την Δικτατορία. Τέλος μάθαμε το γράμμα "Π, π" από το Πολυτεχνείο.



















     Στην συνέχεια μιλήσαμε για το σώμα μας είδαμε "το μυστικό της Νίκης και του Βίκτωρα" και μιλήσαμε για τον κανόνα του εσωρούχου. Παρατηρήσαμε πως είναι το σώμα μας εξωτερικά, πόσο μοιάζουμε και πόσο διαφορετικοί και μοναδικοί είμαστε! Βάλαμε σε πίνακα μονής εισόδου το χρώμα των ματιών μας και είδαμε ότι οι περισσότεροι έχουν καστανά μάτια και το χρώμα των μαλλιών μας και είδαμε ότι οι λιγότεροι έχουν ξανθά μαλλιά! Σχηματίσαμε το σώμα μας, ακούσαμε την καρδιά μας πως χτυπά, πως φουσκώνουν οι πνεύμονές μας όταν αναπνέουμε και παίξαμε πολλά παιχνίδια με τις 5 αισθήσεις μας! Βρήκαμε τους φίλους μας με την βοήθεια της ακοής, αναγνωρίσαμε τους φίλους μας με την βοήθεια της αφής και δοκιμάσαμε πολλές γεύσεις και οσμές!  Μάθαμε για τα λευκά και τα ερυθρά αιμοσφαίρια, για τα μικρόβια, τα φτιάξαμε κούκλες και παίξαμε κουκλοθέατρο! Μάθαμε πως λέγονται τα δάχτυλά μας και το γράμμα "Κ, κ" όπως καρδιά!
























































     Στις 20 Νοεμβρίου γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Παιδιών. Μιλήσαμε για τα δικαιώματά μας, τις υποχρεώσεις μας, παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο και συζητήσαμε για όσα είδαμε. 














     Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου πήγαμε εκδρομή στο παραδοσιακό χωριό "Αρόλιθος". Ζυμώσαμε και φουρνίσαμε ψωμί, σκάψαμε, φυτέψαμε σιτάρι, το ποτίσαμε, ραβδίσαμε ελιές και παρακολουθήσαμε σε βίντεο πως παίρνουμε το λάδι! Στο τέλος της ημέρας κάτσαμε στην πλατεία του χωριού φάγαμε το ζεστό ψωμάκι μας με τυρί, ελιές και παίξαμε!!!




























Τα λέμε τον επόμενο μήνα ως τότε να περνάτε τέλεια!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου