Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Σεπτέμβριος

 Σεπτέμβριος ο τρυγητής

"Σεπτέμβριος", Γιάννης Τσαρούχης

       Ο πρώτος μήνας της φετινής Σχολικής Χρονιάς έφτασε και ευχόμαστε αυτή η  νέα  μας σχολική χρονιά να είναι όμορφη, δημιουργική και γεμάτη χαρούμενες στιγμές! Την πρώτη μέρα πραγματοποιήσαμε τον Αγιασμό στο νηπιαγωγείο μας και ευχηθήκαμε όλοι να είναι μια χρονιά χωρίς απρόοπτα!




    Τις πρώτες μέρες γνωριστήκαμε και παίξαμε παιχνίδια γνωριμίας και συνεργασίας με τους φίλους μας. Ανακαλύψαμε τους χώρους του νηπιαγωγείου μας και παίξαμε με τα παιχνίδια του και μέσα και έξω.  








    Στην συνέχεια φανταστήκαμε πως θα θέλαμε να είναι το νηπιαγωγείο μας όλη την χρονιά, ονειρευτήκαμε, συζητήσαμε και κατασκευάσαμε το "δέντρο των συναισθημάτων" και το "σεντόνι της φιλίας και της συνεργασίας". Τέλος είδαμε το βίντεο "Το κουβαδάκι της ευτυχίας" και θέσαμε ως στόχο να γεμίζουμε όλοι καθημερινά τα κουβαδάκια τα δικά μας αλλά και των φίλων μας... ελπίζουμε το ίδιο να κάνετε κι εσείς στο σπίτι!!!
















    Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη είχαμε πολλή δουλειά γιατί πήγαμε στο χωράφι να βοηθήσουμε τους αγρότες που τρυγάνε τα αμπέλια τους! Βάλαμε παλιά ρούχα, κόψαμε τα σταφύλια και γνωρίσαμε από κοντά την κυρία Αμπελίτσα με τα πέντε της παιδάκια! Παίξαμε με την Ρακούλα, την Σταφιδούλα, τον Σταφυλάκη, τον Κρασάκη και τον Ξυδάκη! Στήσαμε το δικό μας πατητήρι στην αυλή του σχολείου μας, πατήσαμε τα σταφύλια μας και πήραμε μούστο για να φτιάξουμε το πιο γλυκό κρασί και ξύδι με τα "ποδαράκια" μας. Θα περιμένουμε υπομονετικά μέχρι τη 1 Νοέμβρη που είναι η  Γιορτή του Αϊ Γιάννη του Μεθυστή για να δοκιμάσουμε το κρασάκι που φτιάξαμε! Τέλος παίξαμε με τις αισθήσεις μας γνωρίσαμε τα χρώματα του σταφυλιού, τα πιέσαμε για να τα νιώσουμε, γράψαμε το γράμμα Σ, σ, ς και τραγουδίσαμε το "Τσιριτρο".































Ραντεβού τον επόμενο μήνα, έως τότε να περνάτε υπέροχα!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου