Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Σεπτέμβριος στο 3ο τμήμα

 Σεπτέμβριος

    Καλή σχολική χρονιά να έχουμε!!! 

    Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με όρεξη και χαρούμενη διάθεση... οι νέοι αλλά και οι παλιοί μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους χώρους του νηπιαγωγείου και άρχισαν να κάνουν νέους φίλους! Από τις πρώτες κιόλας μέρες παίξαμε στις γωνιές για το ελεύθερο παιχνίδι οι οποίες ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, συζητήσαμε στην παρεούλα μας για να γνωριστούμε καλύτερα και βγήκαμε διάλειμμα στην αυλή του νηπιαγωγείου μας για να ανακαλύψουμε νέα παιχνίδια.




















    Την πρώτη εβδομάδα μιλήσαμε για τους κανόνες στην τάξη μας και για την καθαριότητα που πρέπει να τηρούμε με επιμέλεια λόγω του κορονοϊου που παραμονεύει... Κατασκευάσαμε το παρουσιολόγιό μας με τα μπαλόνια που πετούν, μάθαμε να φτιάχνουμε το ημερολόγιό μας καθημερινά και διαβάσαμε πολλά πολλά παραμύθια! Διαβάσαμε το παραμύθι "Το μαγικό φιλάκι" που μιλάει για το αποχωρισμό από την μαμά για να έρθουμε σχολείο και κατασκευάσαμε το δικό μας μαγικό φιλάκι για να έχουμε πάντα στην καρδιά μας όλους όσους αγαπάμε!














    Από τον πρώτο μήνα είχαμε επισκέψεις στο νηπιαγωγείο μας... ήρθε η κυρία Άρια για να μας κάνει πολλά πολλά παιχνίδια στα αγγλικά!!! Αλλά και η κυρία Ελένη Γ. μαμά της συμμαθήτριάς μας Αρετούσας που μας διάβασε "το τερατάκι των συναισθημάτων", μιλήσαμε για τα συναισθήματά μας και παίξαμε με τα χρώματα για να δημιουργήσουμε το δικό μας διαφορετικό και μοναδικό τερατάκι!






    Τις τελευταίες ημέρες του μήνα μας επισκέφθηκε ένα μελισσάκι ρομπότ που το λένε Beebot και μάθαμε να το πογραμματίζουμε για να βρούμε το αρχικό γράμμα του ονόματός μας!!! Έτσι εμείς μάθαμε να αναγνωρίζουμε το όνομά μας και δημιουργήσαμε μοναδικές κατασκευές!












Ραντεβού τον επόμενο μήνα!!!!
Έως τότε να περνάτε όμορφα!!!









1 σχόλιο:

  1. Κάθε πρωί ξυπνά με χαρά για να έρθει στο σχολείο! Της αρέσουν οι φίλοι της, η δασκάλα της και όλα αυτά που κάνετε! Επιστρέφει σπίτι γεμάτη χαρά και ζωντάνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή