Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Οδηγίες για την λειτουργία του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου 2022-23

 60ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

Οδηγίες για την λειτουργία του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου

Για την καλύτερη λειτουργία του νηπιαγωγείου μας,  θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα ακόλουθα:

Οι ώρες προσέλευσης είναι ανάλογα με την δήλωσή σας είτε 07:45 - 08:00π.μ. είτε 8:15-8:30π.μ και η ώρα αποχώρησης είναι 16:00 και θα τηρούνται αυστηρά. Η πόρτα του σχολείου θα είναι κλειδωμένη τις υπόλοιπες ώρες για λόγους ασφαλείας των παιδιών. Επειδή τα παιδιά είναι πολλά και παρατηρείται συνωστισμός κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, κάθε τμήμα θα προσέρχεται και θα αποχωρεί σε διαφορετικές ώρες, οι οποίες θα ανακοινωθούν σε επόμενη ανάρτηση.

Για τη μεγαλύτερη επιτυχία του σκοπού μας, είναι απαραίτητη η τακτική επαφή και συνεργασία σπιτιού και σχολείου. Γι’ αυτό σας ζητούμε να μη διστάσετε να συζητάτε μαζί μας πράγματα που αφορούν το παιδί σας. Πέρα από τις δυο συγκεντρώσεις γονέων που πραγματοποιούμε στο σχολικό έτος μπορείτε μετά από τηλεφωνική συνεννόηση να κλείσετε ραντεβού και να συζητήσετε με τις  νηπιαγωγούς του παιδιού σας.

       Ενημέρωση για ζητήματα υγείας

Στο πλαίσιο της διασφάλισης της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών  και με βάση τις οδηγίες της πολιτείας συστήνονται τα παρακάτω:

 1. Η χρήση προστατευτικής μάσκας (απλής χειρουργικής ή υφασμάτινης με κατάλληλες προδιαγραφές) είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν θέλετε τη φοράτε. 

2.  Αποφυγή επίσκεψης στο σχολείο γονέων και κηδεμόνων όταν αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο, κατόπιν συνεννόησης.

3. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί που εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 απαγορεύεται να προσέρχονται στο σχολείο. Συστήνεται προς τους γονείς ο έλεγχος των παιδιών για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων (πιθανώς και με θερμομέτρηση) πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι. 

4. Στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος COVID-19 ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός τίθεται σε καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (μπορείτε να δείτε τις αναλυτικές οδηγίες εδώ: https://webmail.sch.gr/imp/view.php?actionID=view_attach&id=3&muid=%7B5%7DINBOX22161&view_token=v4SnGaerkhYb5_wEUNy4JQp&uniq=166272024665600 )   και ακολουθεί επιδημιολογική διερεύνηση και ιχνηλάτηση όλων των πιθανών επαφών του κρούσματος.  


Αν το παιδί έχει κάποια αλλεργία ή πρόκειται να απουσιάσει από το νηπιαγωγείο για οποιαδήποτε αιτία θα πρέπει να  ειδοποιείτε το σχολείο ή τη νηπιαγωγό.. Εάν έχει μια επιδημική αρρώστια παρακαλούμε να μας ενημερώνετε για να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην μεταδοθεί η αρρώστια και το παιδί να επιστρέφει στο νηπιαγωγείο αφότου αναρρώσει πλήρως.

Στην τσάντα τους (μια μεγάλη τσάντα που να τα χωράει όλα!)

Για το πρόγευμα:

1 πετσετάκι φαγητού.

1 παγουρίνο ή μπουκάλι νερό.

1 πακέτο χαρτομάντηλα ή υγρά μαντηλάκια.

Πρόγευμα από το σπίτι (κέικ, σάντουιτς, πίτες, φρούτα, γιαούρτι, τυρί κλπ) όχι έτοιμα προϊόντα (πατατάκια, γαριδάκια κλπ).

Για το μεσημεριανό:

Το φαγητό  σε θερμομπόλ, στο οποίο θα αναγράφεται το όνομα του παιδιού στο καπάκι και το μπολάκι με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

Αν είναι δυνατό να αποφεύγετε τα πολύ ζουμερά φαγητά (τουλάχιστον στην αρχή)  ώστε να μην υπάρχουν διαρροές.

Συνοδευτικό κατά προτίμηση σαλάτα, τυρί, ψωμί, φρούτο.

Κουτάλι ή πιρούνι κατά περίπτωση.

Αποφεύγετε να βάζετε φαγητά ή ποσότητες που δεν τρώει το παιδί, ώστε να μη δημιουργούνται αρνητικά συναισθήματα για το σχολείο.

Για τον ύπνο (σε χωριστή τσάντα):

1 κατωσέντονο μικρό με το όνομά τους με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

1 πανωσέντονο μικρό με το όνομά τους με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

1 μαξιλαράκι μικρό με το όνομά τους με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

Τα σεντόνια και το μαξιλάρι θα τα φέρνετε κάθε Δευτέρα πρωί σε μια σακούλα με το όνομά τους επάνω και θα τα παίρνετε κάθε Παρασκευή με το σχόλασμα  για πλύσιμο.

Αν το κρίνετε απαραίτητο, μια αλλαξιά ρούχα σε σακούλα με το όνομά τους θα ήταν καλό να υπάρχει στην τσάντα τους.

Παρακαλώ να μας ενημερώσετε αν το παιδί σας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποια αλλεργία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

2810363929

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου