Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Σεπτέμβριος στο 2ο τμήμα

 Σεπτέμβριος 

Ο Σεπτέμβριος ήρθε και μαζί του ήρθε η ώρα που κάθε μικρός/μικρή μαθητής/μαθήτρια θα κάτσει στο καρεκλάκι του. Καλώς ήρθατε!!!

Το σχολείο και οι κυρίες σας, σας περιμένουν με χαμόγελα και αγκαλιές. Ξεκινάμε λοιπόν το μαγικό και περιπετειώδες ταξίδι στον κόσμο της γνώσης και της φαντασίας. Είστε έτοιμοι;

Φέτος, θα ταξιδέψουμε σε μέρη τροπικά και ως μικροί εξερευνητές/εξερευνήτριες θα τα ανακαλύψουμε όλα παρέα. Αφού λοιπόν αρχικά εξερευνήσαμε το χώρο της τάξης μας, τη διάταξή της, μάθαμε να κινούμαστε μέσα σ' αυτήν, γνωρίσαμε τις γωνιές και τα υλικά της, καταλάβαμε τη λειτουργία που έχει το ημερολόγιο, αλλά και το παρουσιολόγιο και τη σημασία των κανόνων, ώστε να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Αυτός ήταν και ο λόγος που φτιάξαμε το συμβόλαιο της τάξης μας, με κανόνες τους οποίους ορίσαμε μαζί με τα παιδιά, για την ομαλή λειτουργία του συνόλου της τάξης μας. Τόσο στη δημιουργία του συμβολαίου, όσο και για τη δημιουργία των κανόνων σωστής συμπεριφοράς, μας βοήθησε η Βάγια, η σοφή η κουκουβάγια, που έφερε μαζί της τραγούδια και παιχνίδια. Επίσης, μας εξήγησε γιατί οι κανόνες είναι θησαυροί και πρέπει να τηρούνται από όλους. Για να είμαστε όλοι λοιπόν χαρούμενοι, πρέπει να θυμόμαστε τους κανόνες αυτούς. Έπειτα, μας επισκέφτηκε η νεράιδα Ευγενία, που μας μίλησε για τα ευγενικά λογάκια και την αξία τους. Ακολουθούν διάφορες δραστηριότητες με το αρχικό γραμματάκι μας, το πρώτο δηλαδή γράμμα από το όνομα μας, το ζωγραφίσαμε, κάναμε κολλάζ, αντιστοίχιση, το γράψαμε, το φτιάξαμε με διάφορα υλικά, το σχεδιάσαμε, το ψαρέψαμε και παίξαμε πολλά παιχνίδια με αυτό. Τέλος, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας διασκεδάσαμε, παίζοντας μπάσκετ, περνώντας μέσα από εμπόδια και δύσκολες διαδρομές, κάναμε κουτσό, τρέξιμο, πηδηματάκια και πολλά άλλα.

                                     


                                       



                                        

                                                                



                                                                  






                                                                  





































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου