Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Δεκέμβριος στο 3ο τμήμα

Δεκέμβριος



    Ο πρώτος μήνας του χειμώνα έφτασε και εμείς τον υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά. Εμπνευστήκαμε από διάσημους πίνακες ζωγράφων και ακούγοντας το τραγούδι του χειμώνα από τον Αντόνιο Βιβάλντι δημιουργήσαμε το δικό μας έργο τέχνης για τον Δεκέμβρη.







    Νέες γωνιές έκαναν την εμφάνισή τους όλο τον μήνα στην τάξη μας φέρνοντας μας νέες γνώσεις και δεξιότητες




 Νέες γωνιές έκαναν την εμφάνισή τους όλο τον μήνα στην τάξη μας φέρνοντας μας νέες γνώσεις και δεξιότητες. 



Αντιστοίχιση λέξεων με το αρχικό τους γράμμα
 

Sudoku με χριστουγεννιάτικα στολίδια


Παζλ με ζώα

     Από την πρώτη κιόλας ημέρα του Δεκεμβρίου στολίσαμε το Χριστουγεννιάτικό δέντρο μας με στολίδια και φωτάκια που έφεραν οι μαθητές μας από το σπίτι τους και αρχίσαμε να μετράμε αντίστροφα τις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, τρώγοντας ένα σοκολατάκι κάθε ημέρα!


















     Με αφορμή το Εργαστήριο Δεξιοτήτων "Ζω καλύτερα - Ευ ζην" που υλοποιούμε στο νηπιαγωγείο μας, μιλήσαμε για την αυτοπροστασία, μας επισκέφθηκαν πυροσβέστες όπου απάντησαν στις απορίες μας και μας εξήγησαν με ποιον τρόπο μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας σε περίπτωση φωτιάς. Μας έμαθαν ποιον αριθμό καλούμε σε περίπτωση ανάγκης, μας έδειξαν τις στολές τους, τα εργαλεία τους και το όχημα της πυροσβεστικής.













     Στις δράσεις με τους γονείς "Ας διαβάσουμε μαζί" και αυτό το μήνα μας επισκέφθηκαν πολλοί γονείς! Η κυρία Ελένη, μαμά της Αρετούσας μας διάβασε τον "Ερωτόκριτο" και φτιάξαμε μαζί χριστουγεννιάτικα στολίδια. Η κυρία Χρυσούλα, μαμά της Νεφέλης μας διάβασε το παραμύθι "Το δώρο της Παπλωματούς" και φτιάξαμε το δικό μας ξεχωριστό και διαφορετικό πάπλωμα. Η κυρία Κάλλια, μαμά του Γιώργου μας διάβασε το παραμύθι "Ο Τικ πήγε να κοιμηθεί στο κρεβάτι του μπαμπά" ενώ έφτιαξε με τους μαθητές μας τα πιο λαχταριστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα! και την τελευταία εβδομάδα η κυρία Ελένη μαμά της Αρετούσας μας διάβασε το παραμύθι "Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο" και φτιάξαμε την δική μας ξεχωριστή πόλη γεμάτη αγάπη!































     Στις 3 Δεκεμβρίου γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία  μιλήσαμε για τα άτομα με αναπηρίες και μας επισκέφθηκαν δύο μέλη από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Αναπήρων Πολιτών. Μάθαμε να σεβόμαστε τον οδηγό όδευσης τυφλών, τις ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ και να μην παρκάρουμε σε θέσεις στάθμευσης αναπηρικών αυτοκινήτων. Τέλος είδαμε πως και οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης διαβάζουν με τον κώδικα Μπράιγ, ενώ μπορούν να αθλούνται όπως όλοι οι άνθρωποι και να λαμβάνουν μέρος ακόμα και σε παγκόσμιους αθλητικούς αγώνες τους Παραολυμπιακούς αγώνες. Φτιάξαμε μια αφίσα και μια κάρτα και φωνάξαμε δυνατά το σύνθημα "Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί"!










     Μιλήσαμε για τα γεωμετρικά σχήματα τρίγωνο, τετράγωνο και ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και φτιάξαμε σχηματοσπιτάκια! Μάθαμε τον αριθμό 5, κάναμε προσθέσεις και γίναμε οι βασιλιάδες της αριθμητικής!  Ακούσαμε το ένα γράμμα μια ιστορία και μάθαμε τα γράμματα Α α όπως αστέρι και Τ τ όπως Τάρανδος.






























      Τα αγγελάκια των Χριστουγέννων άκουσαν τα καμπανάκια του Άγιου Βασίλη και ξύπνησαν για να κάνουν καλές πράξεις... Γύρισαν όλα τα τμήματα του νηπιαγωγείου πετώντας και μοίρασαν αγάπη και ευχές! 











     Στην συνέχεια μιλήσαμε για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά! Γνωρίσαμε τα ήθη και τα έθιμα της χώρας μας, τραγουδήσαμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ένα εργαστήρι χριστουγεννιάτικων κατασκευών στήθηκε στην τάξη μας για δύο ολόκληρες εβδομάδες!!! Όμως με την βοήθεια της κυρίας Βασιλικής γνωρίσαμε ήθη και έθιμα της Αμερικής και τραγουδήσαμε στα αγγλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια!




 
































     Ο Δεκέμβριος, ο τελευταίος μήνας του 2021 ήταν για εμάς μήνας αγάπης και προσφοράς.... οι μικροί μαθητές έκαναν πολλές πράξεις αγάπης. Μαζέψαμε τρόφιμα τα οποία προσφέραμε στην Στέγη ανηλίκων Ηρακλείου, είπαμε τα κάλαντα στα παιδιά και τους δασκάλους του 37ου Δημοτικού Σχολείου ενώ μας τραγούδησαν τα κάλαντα οι μαθητές του 46ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου










     Την τελευταία ημέρα του σχολείου μας παίξαμε το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού... βρήκαμε τον χαμένο σκούφο του Άγιου Βασίλη και μας επισκέφθηκε ο Άγιος Βασίλης!  Ήρθαν μικρά καλικαντζαράκια και έκαναν σκανταλιές γεμίζοντάς μας με άχνη ζάχαρη! Ενώ ο Άγιος βασίλης έκανε έκπληξη στους μικρούς μαθητές μας χαρίζοντας τους πολλά δώρα και χαμόγελα!!! Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείο  μας!  










































ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΧΡΟΝΙΑ     ΠΟΛΛΑ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ













1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα κάνετε για τα παιδιά μας!!!
    Καλές γιορτές, με υγεία και χαρά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή