Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Δεκέμβριος στο Τμήμα 4

Τον μήνα αυτόν μιλήσαμε αρχικά για την Ελιά και το λιομάζωμα. Μέσα από εικόνες είδαμε όλη τη διαδικασία από το μάζεμα των ελιών μέχρι και το άλεσμά τους στο ελαιοτριβείο. Επεξεργαστήκαμε τον πίνακα του ζωγράφου Θεόφιλου "Το μάζεμα των ελαιών εν Μυτιλήνη", τον ζωγραφίσαμε και κάναμε κατασκευές πάνω στην ελιά. Με αφορμή το θέμα αυτό γνωρίσαμε και τη φωνούλα/γράμμα Ε ε. 



Με αφορμή του ότι ο Δεκέμβρης είναι ο πρώτος μήνα του Χειμώνα, οπότε με τον ερχομό του ήρθε και η εποχή αυτή, μιλήσαμε για τον Χειμώνα. Είπαμε τι γνωρίζουμε για την εποχή αυτή. Μέσω εικόνων και εκπαιδευτικών βίντεο γνωρίσαμε τις αλλαγές που συμβαίνουν στη φύση την εποχή αυτή, τα φρούτα και τα λαχανικά που τρώμε, τα ρούχα που φοράμε, τα μέσα θέρμανσης που χρειαζόμαστε και είδαμε τι κάνουν τα ζωάκια αυτήν την εποχή. Επεξεργαστήκαμε ποιήματα σχετικά, τραγουδήσαμε τραγούδια και κάναμε κατασκευές με θέμα των Χειμώνα. 




Στις 3 Δεκέμβρη, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας, επεξεργαστήκαμε την ιστορία "Η Αργυρώ γελάει", μέσω της οποίας ευαισθητοποιηθήκαμε σε θέματα αποδοχής του διαφορετικού και σεβασμού προς αυτό.


Ακόμη, τον μήνα αυτόν μιλήσαμε για τη γιορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Διαβάσαμε την ιστορία της Γέννησης του Χριστού. Μιλήσαμε για τα έθιμα των Χριστουγέννων. Στολίσαμε στην τάξη μας το δικό μας χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μιλήσαμε για την Πρωτοχρονιά, τα έθιμά της και τον Άγιο Βασίλη. Διαβάσαμε χριστουγεννιάτικα παραμύθια και τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Κάναμε χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές και κατασκευές. Παίξαμε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια. Γνωρίσαμε ακόμη και τη φωνούλα γράμμα Χ χ με αφορμή το θέμα αυτό.












Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου