Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

 Ιανουάριος (Τμήμα 2)

    Το νέο έτος, το 2022, έφτασε!!! Το υποδεχτήκαμε όλοι με χαμόγελα και αισιοδοξία. Τα παιδιά, μας είπαν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά, 2022 ευχές για ένα καλύτερο μέλλον με πολύ αγάπη! Επίσης, μας διηγήθηκαν με ενθουσιασμό πως πέρασαν κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών τους.

    Ποδαρικό μας έκανε ο Γενάρης, ο πρώτος μήνας του χρόνου. "Νοικοκύρης ο Γενάρης, της χρονιάς πρώτος νοικάρης." Με την πάροδο λοιπόν των Χριστουγεννιάτικων εορτών, επιστρέφουμε στις καθημερινές μας ασχολίες, στο αγαπημένο μας σχολείο και στους φίλους μας.

    Γνωρίζουμε για το μήνα Ιανουάριο μέσα από την ιστορία του και ανακαλύπτουμε τις σκανταλιές και τα καμώματά του. Μαθαίνουμε τι κάνουν τα περισσότερα ζωάκια για να προστατευτούν από το κρύο, φτιάχνουμε χειροποίητο χιόνι και το δικό μας θερμόμετρο για να μπορούμε να μετράμε τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Είχαμε περιέργεια για την εναλλαγή μέρας - νύχτας και αφού το ψάξαμε μάθαμε πως αυτό συμβαίνει λόγω της κίνησης της γης γύρω από τον εαυτό της, αλλά και γύρω από τον ήλιο. Στη συνέχεια παίρνουμε μια ιδέα για όλους τους υπόλοιπους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος και γνωρίζουμε τα γράμματα Μ και Ν από τις λέξεις Μέρα και Νύχτα αντίστοιχα. Για καλύτερη εμπέδωση, παίζουμε κινητικά παιχνίδια και κάνουμε δραματοποιήσεις. Επιπλέον, με το χάρακα στο χέρι, μετράμε το μήκος διάφορων αντικειμένων που βρίσκονται γύρω μας και κάνουμε σειροθέτηση αυτών. Επίσης, μετράμε το ύψος μας. Τέλος, μαθαίνουμε με αφορμή τη γιορτή τους, για τους Τρεις Ιεράρχες, τους προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών.




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου