Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Ιανουάριος στο 3ο τμήμα

 Ιανουάριος




    Ο νέος χρόνος έφτασε και όλοι τον υποδεχθήκαμε με τραγούδια και χαρά, ακούσαμε το τραγούδι του Ιανουαρίου από τον Ορφέα Περίδη και του Χειμώνα από τον Αντόνιο Βιβάλντι. Δημιουργήσαμε με κολλάζ ένα πολύχρωμο και αισιόδοξο 2022 !!! Διαβάσαμε το παραμύθι "Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες" και αποφασίσαμε τον νέο χρόνο να αντιμετωπίζουμε όλους με καλοσύνη!!! Διαβάσαμε το παραμύθι "Τα δώρα του Γενάρη" και παρατηρήσαμε τους πίνακες του Τσαρούχη για τον χειμώνα και τον Γενάρη. Εμπνευστήκαμε από πίνακες ζωγράφων για τον χειμώνα και δημιουργήσαμε το δικό μας χειμωνιάτικο τοπίο.








    Διαβάσαμε ένα παραδοσιακό ουκρανικό παραμύθι "Το γάντι", το δραματοποιήσαμε στην τάξη μας και μεταμορφωθήκαμε σε μικρά ζωάκια! Σας προσθέτουμε και κάποιες ηλεκτρονικές δραστηριότητες που μπορείτε να τις παίξετε και με τους μικρούς μας μαθητές.






    Και αυτόν το μήνα είχαμε καινούριες και ενδιαφέρουσες γωνιές στην τάξη μας!




Παζλ





Επιτραπέζιο παιχνίδι "ο χιονάνθρωπος"





Πίνακας διπλής εισόδου "Οι χιονάνθρωποι"


Αντιστοίχιση καρτέλες με λέξεις του χειμώνα

Μαθηματικά, γράφουμε το "2022" και σειροθετούμε χιονονιφάδες

Ξύλινα τουβλάκια "οικοδομικό υλικό" 
δωρεά από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας




Smart Game πιγκουίνοι




Παιχνίδι με τα σχήματα και άσκηση λεπτής κινητικότητας με μανταλάκια














Κυλίσαμε και πειραματιστήκαμε στην αυλή του νηπιαγωγείου μας με ρόδες αυτοκινήτου

     Στην συνέχψεια μιλήσαμε για την εναλλαγή Μέρας - Νύχτας. Μάθαμε δύο αινίγματα για τον ήλιο και το φεγγάρι και διαβάσαμε πολλά παραμύθια! Μάθαμε πως γίνεται στον πλανήτη μας η εναλλάγη μέρας - νύχτας και κάναμε το πείραμα με τον φακό. Γράψαμε τις λέξεις, ήλιος, φεγγάρι, μέρα και νύχτα, ένω μάθαμε τα γράμματα Ηη όπως ήλιος και Νν όπως νύχτα. Μάθαμε το αριθμό 6 και μετρήσαμε πλανήτες και κομήτες. Αναπαραστήσαμε το σύμπαν μας και μεταμορφωθήκαμε σε πλανήτες που κινούνται γύρω από τον ήλιο! Εμπνευστήκαμε από πίνακες ζωγράφων όπως "η έναστρη νύχτα" του Βαν Γκογκ και δημιουργήσαμε τον δικό μας πίνακα με νυχτερινό ουρανό! 




















































     Τις τελευταίες μέρες του μήνα γιορτάσαμε την γιορτή των Τριών Ιεραρχών, μιλήσαμε για τον βίο τους και μάθαμε γιατί είναι γιορτή του Σχολείου και των Γραμμάτων. Ενώ τέλος κατασκευάσαμε την εικόνα των Τριών Ιεραρχών σε πάπυρο.


    Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας, μας πρόσφερε Βασιλόπιτα και το φλουρί βρήκε ο συμμαθητής μας Γιώργος! Να είμαστε όλοι γεροί, τυχεροί και να έχουμε μια όμορφη χρονιά!


Ραντεβού τον επόμενο μήνα!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου