Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

 Ιούνιος (Τμήμα 2)

Καλοκαίρι μου γλυκό...

Επιτέλους, έφτασε ο Ιούνιος! Ο μήνας της θάλασσας και των παγωτών!

Μιλήσαμε για την νέα εποχή, τις αλλαγές του καιρού, τα καλοκαιρινά ρούχα, τα φρούτα, την προστασία από τον ήλιο και τις καλοκαιρινές διακοπές. Ακούσαμε τραγούδια, χορέψαμε, διαβάσαμε ποιήματα και ζωγραφίσαμε. Κάναμε πολλά πειράματα με το νερό: βάλαμε χρώμα κόκκινο και μπλε και το νερό έγινε ξαφνικά πράσινο! Βάλαμε διάφορα αντικείμενα μέσα στο νερό και παρατηρήσαμε ποια επιπλέουν (μένουν στην επιφάνεια) και ποια βυθίζονται (πάνε στον πάτο). Επιπλέον, είδαμε ποια διαλύονται και ποια όχι.

Είχαμε την τιμή και την χαρά να δεχτούμε επίσκεψη από εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος Ηρακλείου, οι οποίοι μας επισήμαναν τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε για να είμαστε ασφαλείς στη θάλασσα, αλλά και πως να προστατεύουμε το περιβάλλον. Παίξαμε παιχνίδια κουίζ και μας μοίρασαν αυτοκόλλητα! Τους ευχαριστούμε πολύ!

Κάναμε κατασκευές ατομικές, αλλά και ομαδικές, με θέμα το Καλοκαίρι, τη ξένοιαστη αυτή εποχή, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Επίσης, δημιουργήσαμε μοναδικά έργα τέχνης, τα όποια τα εκθέσαμε στην έκθεση ζωγραφικής του σχολείου μας.

Η ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου και οι μικροί μαθητές μας συνοδεύονταν από τους γονείς τους. Στον υπαίθριο χώρο του Candia, παίξαμε bowling, μουσικές καρέκλες, φιδάκι, ουρίτσες, survivor, τραγουδήσαμε, χορέψαμε και γευματίσαμε.

Τις επόμενες μέρες, φάγαμε δροσερό καρπούζι και βερίκοκα. Παίξαμε παιχνίδια με νερό, βραχήκαμε λίγο παραπάνω, αλλά το διασκεδάσαμε! Χορέψαμε στην αυλή και τραγουδήσαμε. Επίσης, ήρθε ο παγωτατζής με πολλά πολλά παγωτά και επειδή δεν θέλαμε να τον προσβάλουμε, αναγκαστήκαμε να τα φάμε ΟΛΑ. Ήταν θέμα ευγένειας μαμάδες. Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων!

Η φετινή σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της, μας άφησε όμως υπέροχες αναμνήσεις, οι οποίες θα έχουν για πάντα μια θέση στην καρδούλα μας!























































                                                                ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου