Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Ιούνιος στο 3ο Τμήμα

Ιούνιος


                                                                                               Summer on Long Island, Sally Swatland  

   Καλωσορίσαμε τον μήνα Ιούνιο και μαζί του φυσικά το Καλοκαίρι! Μιλήσαμε για τον Ιούνιο, το πρώτο παιδάκι του Καλοκαιριού και τον μήνα που κλείνουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές.
    Συνεχίσαμε, μιλώντας για τη νέα αυτή εποχή που ήρθε μαζί με τον Ιούνιο, το Καλοκαίρι. Είπαμε για τους μήνες που έχει η εποχή αυτή. Μέσω παραμυθιών, εικόνων και εκπαιδευτικών βίντεο, γνωρίσαμε τι συμβαίνει το καλοκαίρι. Είδαμε τι κάνουμε συνήθως την εποχή αυτή (π.χ. πηγαίνουμε στη θάλασσα, πάμε διακοπές, τρώμε παγωτά κτλ.), πώς είναι ο καιρός, τι ρούχα φοράμε, τι κάνουμε για να προστατευτούμε από τον ήλιο, τι φρούτα και λαχανικά τρώμε. Περιέγραψε ο καθένας μας τι του αρέσει περισσότερο να κάνει το καλοκαίρι. Ψαρέψαμε καπάκια με γράμματα, για να συνθέσουμε την λέξη Καλοκαίρι.  Αφήσαμε τα ίχνη μας πάνω στην άμμο και νιώσαμε το δροσερό νερό της θάλασσας… Κάναμε διάφορες καλοκαιρινές κατασκευές.
Εργαστήκαμε ατομικά και σε ομάδες και δημιουργήσαμε εικαστικές δημιουργίες, με θέμα το καλοκαίρι και πραγματοποιήσαμε έκθεση στην αυλή του νηπιαγωγείου μας. 

























 Μας επισκέφθηκε ο κύριος Μανώλης μπαμπάς της φίλης μας Μελίνας, από το 5ο τμήμα και μας γνώρισε πολλά μουσικά όργανα όπως το λαούτο, το μπουζούκι κ.α. και μας διασκέδασε τραγουδώντας κρητικά αλλά και παιδικά τραγούδια με όλα τα όργανα! 








    Στις 7 Ιουνίου μας επισκέφθηκαν η κυρία Δώρα, μαμά του Παύλου και η κυρία Αμαλία από το Λιμενικό Σώμα Ηρακλείου. Μας γνώρισαν τον φίλο τους τον κύριο Χταπόδι ο οποίος μας μίλησε για την ασφάλεια στην Θάλασσα και μας εξήγησε πως ποτέ δεν απομακρυνόμαστε με τα φουσκωτά από την ακτή και τους γονείς μας! Στην συνέχεια μας έμαθαν πως δεν πρέπει να πετάμε σκουπίδια στην παραλία και μας εξήγησαν με αριθμούς, πόσα χρόνια χρειάζονται τα σκουπίδια για να διαλυθούν! Έτσι όλοι μαζί φωνάξαμε «Όχι σκουπίδια, σε θάλασσες και ακτές»! 





Στις 8 Ιουνίου πραγματοποιήσαμε ημερήσια εκδρομή μαζί με τους γονείς! Παίξαμε παιχνίδια survivor, ποδόσφαιρο, μουσικές καρέκλες, φιδάκι και bowling! Είχαμε ένα ολόκληρο πρωινό συντροφιά με τους γονείς μας, γεμάτο παιχνίδι και χορό που το ευχαριστηθήκαμε πολύ!!!


 




















Την Παρασκευή 9 Ιουνίου μας επισκέφθηκε η κυρία Άννα, μαμά της φίλης μας Νίκης και του Κωνσταντίνου η οποία μας βοήθησε να φτιάξουμε με τα χεράκια μας το πιο νόστιμο παγωτό!!! Ενώ αμέσως μετά, την ίδια μέρα μας επισκέφθηκε η κυρία Ρούλα, μαμά της φίλης μας Καλλιστώς Φωτεινής η οποία μας διάβασε το αγαπημένο παραμύθι «Ωχ Χταπόδι, λάθος πόδι!» και μας βοήθησε να κατασκευάσουμε υπέροχα χταπόδια! Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που επισκέφθηκαν το νηπιαγωγείο μας καθ’ όλη τη σχολική χρονιά και πραγματοποίησαν υπέροχες δράσεις με τα παιδιά μας!!!












 

    Η τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου έκλεισε με πολύ κέφι! Την Δευτέρα υποδεχθήκαμε τους γονείς στο νηπιαγωγείο μας για να θαυμάσουν την έκθεση στην αυλή μας. Οι μαθητές από όλα τα τμήματα ετοίμασαν ατομικά και ομαδικά εικαστικά έργα με θέμα το καλοκαίρι. Την τρίτη παίξαμε παιχνίδια με νερό στην αυλή του σχολείου μας ενώ την Τετάρτη ο σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου  μας έφερε ένα Παγωτατζή στην αυλή του σχολείου μας και μας κέρασε παγωτό!




Άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της… με μεγάλη χαρά και συγκίνηση αποχαιρετούμε τα νήπια μας και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και καλή αρχή στο Δημοτικό σχολείο! Ενώ με τα προνήπιά μας ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Σεπτέμβριο!!!
Έως τότε ευχόμαστε σε όλους μικρούς και μεγάλους, καλό καλοκαίρι, ανέμελο, γλυκό και ευχάριστο!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου