Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

 Φεβρουάριος (Τμήμα 2)

    Μέσω της ιστορίας του ¨Γλετζοφλέβαρου¨, τα παιδιά ανακάλυψαν και έμαθαν για την διαφορετικότητα. Ο συγκεκριμένος μήνας, ο Φεβρουάριος, διαφέρει από τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, επειδή έχει τις λιγότερες ημέρες (μόνο 28). Όπως λοιπόν ο Φεβρουάριος έτσι και ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός και διαφορετικός. Δεν είμαστε δηλαδή ίδιοι, έχουμε ομοιότητες αλλά και διαφορές μεταξύ μας. Παρόλα αυτά όμως ίδιοι μα και διαφορετικοί... στο σχολείο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

 Στη συνέχεια, φτιάξαμε τους δικούς μας μοναδικούς παρδαλούς ελέφαντες και αφού παρατηρήσαμε προσωπογραφίες διάσημων ζωγράφων, ζωγραφίσαμε τις δικές μας. Επιπρόσθετα, αναφερθήκαμε στις διαφορετικές φυλές της γης και τραγουδήσαμε: ¨Αν όλα τα παιδιά της γης...¨. Βέβαια, δεν έλειψαν και τα κινητικά παιχνίδια, με στόχο τη γνωριμία και την ταύτιση των μερών του σώματος μας και αντίστοιχα με αυτών των συμμαθητών μας.

    Έπειτα, γνωρίσαμε την αμυγδαλιά, το πανέμορφο αυτό δέντρο, μέσα από τους μύθους γύρω από αυτό, τα αινίγματα, τις παροιμίες, αλλά και την άμεση επαφή με αυτό. Γνωρίσαμε επίσης, τον Κρόκι τον κροκόδειλο, του οποίου του αρέσει να τρώει τα περισσότερα φαγητά και μάθαμε να διακρίνουμε τις έννοιες: περισσότερο και λιγότερο.

    Αφού θυμηθήκαμε τα επίπεδα σχήματα (κύκλος, τετράγωνο, ορθογώνιο, τρίγωνο), γνωρίσαμε και τα ξαδερφάκια τους, τα στερεά σχήματα (σφαίρα, κύβος, παραλληλεπίπεδο, πυραμίδα). Παίξαμε μαζί τους και δημιουργήσαμε μοναδικές γεωμετρικές συνθέσεις. Επίσης, ανακαλύψαμε τα σχήματα που υπάρχουν στο χώρο γύρω μας, τρίγωνα, τετράγωνα παντού!

    Τώρα ήρθε η ώρα για να γιορτάσουμε τις Απόκριες. Μεταμφιεστήκαμε σε μικρούς ζωγράφους, φτιάξαμε μάσκες, κάναμε face painting, χορέψαμε με το γαϊτανάκι αλλά και ελεύθερα. Τέλος, υποδεχτήκαμε την Τσικνοπέμπτη όπως αρμόζει, τσικνίζοντας και διασκεδάζοντας!!!




























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου