Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Μάρτιος στο Τμήμα 4

 

Καλώς ήρθε, Μάρτιε!

Αρχικά, την πρώτη μέρα του μήνα αυτού καλωσορίσαμε τον μήνα Μάρτιο, τον πρώτο μήνα της Άνοιξης. Μιλήσαμε για τον μήνα Μάρτιο, ακούσαμε ένα τραγούδι γι’ αυτόν, τον ζωγραφίσαμε όπως τον φανταζόμασταν και γράψαμε όπως μπορούσαμε το όνομά του. Επίσης, τον μήνα αυτόν μιλήσαμε για την Καθαρά Δευτέρα, για το έθιμο του χαρταετού και γενικά για τα έθιμα της μέρας εκείνης. Ζωγραφίσαμε χαρταετούς και ακόμη δημιουργήσαμε τους δικούς μας πολύχρωμους χαρταετούς. 


Ακόμα, αυτόν τον μήνα μιλήσαμε για τη Σαρακοστή. Μιλήσαμε για το έθιμο της κυρά Σαρακοστής, είπαμε το ποιηματάκι της κυρά Σαρακοστής και το ζωγραφίσαμε. Κατασκευάσαμε τη δική μας κυρά Σαρακοστή. Βοηθήσαμε την κυρά Σαρακοστή να βάλει στο καλάθι της μόνο τα νηστίσιμα φαγητά. Γνωρίσαμε γενικά τις τροφές που τρώμε και τις τροφές που δεν τρώμε τη Σαρακοστή και κάναμε ομαδοποίηση των νηστίσιμων και μη νηστίσιμων τροφών. Με αφορμή τα εφτά πόδια της κυρά Σαρακοστής, μάθαμε τον αριθμό 7, τον γράψαμε όπως μπορούσαμε και τον κατασκευάσαμε με πλαστελίνη. 





Επιπλέον, τον μήνα αυτόν μιλήσαμε για την εποχή της Άνοιξης που έχουμε τώρα. Μέσω εικόνων και εκπαιδευτικών βίντεο που είδαμε γνωρίσαμε το τι συμβαίνει την εποχή αυτήν, μάθαμε για τον καιρό που ζεσταίνει, για τα φρούτα και τα λαχανικά της Άνοιξης, για τα λουλούδια που ανθίζουν, για τα έντομα που ζουζουνίζουν, για τα ζώα που ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη, για την επιστροφή των χελιδονιών και για τους πελαργούς. Κάναμε σχετικές κατασκευές.


Επίσης, τον μήνα Μάρτιο μιλήσαμε για τα ιστορικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Μέσω εικόνων και βίντεο γνωρίσαμε το τι συνέβη την εποχή αυτήν. Ακούσαμε τραγούδια της εποχής αυτής, ζωγραφίσαμε και κάναμε σχετικές κατασκευές. Μιλήσαμε και για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.



Τέλος, τον μήνα αυτόν μιλήσαμε για το δάσος, τι μας προσφέρει αυτό και για την προστασία του. Είδαμε εκπαιδευτικά βίντεο για το δάσος, γνωρίσαμε δέντρα που υπάρχουν σε αυτό. Ακόμη, μιλήσαμε για τα ζώα που ζουν στο δάσος. Είδαμε εκπαιδευτικά βίντεο με τα ζώα του δάσους και παρακολουθήσαμε μύθους του Αισώπου με ήρωες ζώα του δάσους. Ζωγραφίσαμε ζώα του δάσους και κάναμε κατασκευές πάνω σ' αυτά.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου