Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Μάρτιος στο 3ο τμήμα

 Μάρτιος

      Οι πρώτες μέρες του Μαρτίου μας βρήκαν μασκαρεμένους να γιορτάζουμε χορεύοντας, τραγουδώντας,  διασκεδάζοντας και τρώγοντας τις απόκριες. Παίξαμε πολλά παιχνίδια, χορέψαμε το γαϊτανάκι και χαρήκαμε σαν μασκαράδες.


























     Στην συνέχεια μιλήσαμε για ένα έθιμο από την Θράκη "Τα χελιδονίσματα" φτιάξαμε τα χελιδόνια μας με κουδουνάκια και μάθαμε τα κάλαντα! Γυρίσαμε τις τάξεις του νηπιαγωγείου μας και τα τραγουδήσαμε για να μαζέψουμε αυγά για το Πάσχα. Μας επισκέφθηκαν και οι μαθητές του 37ου Δημοτικού Σχολείου και μας τραγούδησαν και αυτοί τα κάλαντα της άνοιξης και το χαρήκαμε πολύ!













    Προετοιμαστήκαμε για την Καθαρά Δευτέρα φτιάχνοντας χαρταετούς, βάλαμε όλη μας την τέχνη για να φτιάξουμε τους πιο περίτεχνους χαρταετούς και θελήσαμε να τους δούμε να στολίζουν τον ανοιξιάτικο ουρανό! Εμπνευστήκαμε από πίνακες ζωγράφων με θέμα τους χαρταετούς και την καθαρά Δευτέρα ενώ ακούσαμε το τραγούδι "Χαρταετοί" του Μίκη Θεοδωράκη













      Έπειτα μιλήσαμε για την Σαρακοστή, έφτιαξε ο καθένας την δική του με αλεύρι, νερό και την στολίσαμε με όσπρια. Μάθαμε το ποίημά της, μετρήσαμε τα 7 πόδια της και μιλήσαμε για τα νηστήσιμα φαγητά. Δοκιμάσαμε λαγάνα και ταραμά και μάθαμε τα γράμματα Σ σ όπως Σαρακοστή.
























     Υποδεχθήκαμε την άνοιξη εμπνευστήκαμε από τους πίνακες των ζωγράφων και τα τραγούδια της άνοιξης και γιορτάσαμε τον ερχομό της! Στο εργαστήριο δεξιοτήτων με τίτλο "Ζώα και φυτά φροντίζω, τον τόπο μου γνωρίζω" μιλήσαμε για τα ζώα και τα φυτά της Κρήτης. Οι μαθητές έψαξαν και βρήκαν πληροφορίες με τους γονείς τους και τις παρουσίασαν στην ολομέλεια. Είδαμε ζώα και φυτά που υπάρχουν στο νησί μας, μυρίσαμε τα βότανα της Κρήτης, γευτήκαμε χαρουπόμελο και το θεραπευτικό τσάι του βουνού με δίκταμο και μαλοτήρα. Φτιάξαμε τον χάρτη της Κρήτης και γνωρίσαμε τους νομούς της, τα βουνά και τις λίμνες της. Μάθαμε τον αριθμό 8, μετρήσαμε με τα ραβδάκια και γνωρίσαμε το γράμμα Ω ω της ώρας και Ζ ζ από τα ζώα.

















































      Στις 16 Μαρτίου επισκεφτήκαμε το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη και υλοποιήσαμε το πρόγραμμα "Ο μεγάλος ταξιδευτής". Γνωρίσαμε κάποια από τα έργα του, είδαμε προσωπικά του αντικείμενα, μάθαμε πράγματα για την ζωή του και τα ταξίδια που πραγματοποίησε. Παίξαμε στην πλατεία του χωριού και περπατήσαμε στα στενά του θαυμάζοντας τις ωραίες ζωγραφιές στους τοίχους του χωριού.































      Την τελευταία ημέρα του Μάρτη βγάλαμε τα Μαρτάκια μας και τα κρεμάσαμε στα λουλούδια του κήπου μας για να τα πάρουν χελιδονάκια και να φτιάξουν τις φωλιές τους!





     Η κυρία Ελένη, μαμά της Αρετούσας και αυτό τον μήνα μας επισκέφθηκε και μας ταξίδεψε με το μεγάλο παραμύθι "Μεγάπολις" στους πλανήτες και το σύμπαν μας. Η κυρία Κάλλια μαμά του Γιώργου μας διάβασε το παραμύθι "Ο λύκος και το πρόβατο... μέσα στην ίδια βάρκα;", βοήθησε τους μαθητές να σκεφτούν και να βρουν λύση στο πρόβλημα του γεωργού και δώρισε το παραμύθι μετά από κλήρωση στον φίλο μας τον Γιάννη. Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου μας αγόρασε και τοποθέτησε στην αυλή τον νηπιαγωγείου μας ένα πλαστικό παιχνίδι. Τους ευχαριστούμε πολύ!
 





















Ραντεβού τον επόμενο μήνα!!!!!











    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου